Ki lehet már ilyenkor ültetni a kertbe a földiepret?
Szobában semmiképpen ne tartsd, mert tönkremegy.
Ültesd ki, most már nem lesz olyan nagy fagy, ami akár egy meghajtatott epret is tönkretenne.
Ahol azt írták, hogy májusban kell kiültetni, azt az oldalt ne látogasd többet, mert nyilván még csak képen láttak kertet. Hacsak nem valami észak-norvég oldalon olvastad.
Ha már virág van rajta, akkor tuti fóliában volt vagy ilyesmi. Nekünk van a teraszon egy 2 éves palánta, meg egy tavalyi hajtásból meggyökereztetett kis cuki cserépben.
Egyik sem virágzik még : )))
Rakd ki nyugodtan, esetleg teraszra rakod, hogy az éjjeli hideg pára ne szálljon még rá, de legyen kint, kell neki a nappali/éjjeli időjárás váltakozás.
"én úgy vagyok vele, hogy biztos, ami biztos, ha eddig elvoltak ott, akkor nem lesz bajuk, ha még várok 1-2 hetet..."
De, lesz. Egy olyan fenológiai fázisban van, amikor már nagyon sok fényt igényel. Bent ennek megkapja mondjuk a tizedét. Életben marad, de rettentő ronda lesz, megnyúlik, a virágokból nem lesz termés.
Most így meghajtatva nem fog kibírni -15 fokot, az biztos, de az esetleges -3-at még a virágnak is ki kell bírni.
Még ha a kertbe nem ülteted is ki, de tartsd kint védett helyen, legfeljebb beviszed, ha nagyobb fagyot mondanak éjszakára.
Én már a padlizsánokat is kint tartom a melegebb napokon, hogy ne nyúljanak, ma már valószínűleg a paprikákat és paradicsomokat is elkezdem kiszoktatni, hogy ne nyúljanak a fedél alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!