Kezdőoldal » Otthon » Kert » Disznoparaj meg mindenféle...

Disznoparaj meg mindenféle rossz van a kertemben, a terv hogy tarackkal bevetem és az elnyom minden mást... jó ötlet ez?

Figyelt kérdés
Tarackmagot hol lehet venni? :-)
2020. aug. 18. 12:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%
A s*atr a fos*al még sem kellene felcserélni.
2020. aug. 18. 18:16
 12/17 anonim ***** válasza:
67%

A szomszédod alighanem "áldani" fog, ha a tarackmagot átviszi hozzá a szél...

Határozottan ROSSZ ÖTLETED VAN!

2020. aug. 18. 20:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Jó ötlet.

A gyepként használható "tarackot" csillagpázsitnak hívják.

Nem ég ki, mert több méterre lemegy a gyökere, de hátránya, hogy lassabban csírázik (mint a hagyományos fűkeverékek).

Kb 5x drágább, de 10-ed annyit is lehet belőle vetni ...

Hátrány még, hogy melegigényes, tavasszal kédőn zöldül és ősszel hamar fakul, egész télen sárgás fakó színű.

De napos fekvésben, homokos talajon verhetetlen.

Golfpázsitnak használják tőlünk délebbre.

Keresetek rá a képekre "Bermuda grass" néven.

2020. aug. 19. 12:41
 14/17 anonim ***** válasza:
Ja és nálunk nem forgalmazzák a magját, mert kikiáltották főellenségnek, pedig vannak helyek, ahol ez lenne a legjobb fajtaválasztás.
2020. aug. 19. 12:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Ja és egyébként nagyon sok fajtája van időjárásra, színre, habitusra szelektálva.

Vannak, amiknek a magja több tízezer Ft/ 1 kg.

2020. aug. 19. 12:45
 16/17 anonim ***** válasza:
64%

Hát nem is tudom, nálunk a tarack, a csillagpázsit és a muhar szándékom ellenére is idekerült a szomszédságból és szépen szaporodik, elnyomva az egykori szép pázsitot... Szándékosan tutira nem vetném el egyiket sem. A fűvel ellentétben elfekszenek a földön és 2-3x olyan gyorsan nőnek, mint a fű. Még csak nem is szépek. A tarack gyökerei mindenhova bebújnak, virágoskertbe, zöldségágyásba, járdaközökbe, csak ásással lehet ideig-óráig megszabadulni tőle. Nyári forróságban, öntözés nélkül még a tarackos terület se fog jól kinézni, a gyomok pedig a tarack közül is simán kinőnek (tapasztalat).

Én a helyedben a körülményeknek legjobban megfelelő fűmagkeveréket vetnék, ha ősszel sikerül szép sűrű gyepet létrehoznod és megfelelően gondozod, a gyomoknak kevesebb esélye van megtelepedni. Disznóparé és egyebek ellen meg ott van a kétszikű gyomirtó. Én most ezekkel próbálkozom.

2020. aug. 23. 01:35
 17/17 anonim ***** válasza:

USAban gyakran golfpázsitot nevelnek a csillagpázsitból.

Aki nem hiszi nézzen utána a youtube-on (Cynodon dactylon/bermuda grass).

Azt nem tudom, hogy csak a műveléstől vagy fajtától is függ, hogy olyan szépre tudják nevelni, de higyjétek el, az a nálunk tűzzel-vassan irtandó "tarack".

Lehet, hogy csak időnként tövig (földig) kell vágni.

Eez a hagyományos fűnyírókkal lehet, h nem menne, csak vízszintes tengelyű hengerkésessel.

Vagy talán, ha beáll az állomány nem tarackol annyira.

Én egy helyen tudok a környékemen (Dél-Bp) a járda és az úttest között csillagpázsitból egy szép csillagpázsitos területet.

Szinte mindig nagyon alacsonyra van nyírva.

Csak külföldről lehet venni magot.

Az ára ne riasszon el (kb 10.000Ft/kg), nézd meg az ajánlott vetési mennyiséget!

1000 négyzetméterre 0,5-1 kg-ot ajánlanak.

Arányaiban töredék áron van, mint a hagyományos fűmag.

2020. aug. 23. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!