Kezdőoldal » Otthon » Kert » Valakinek ötlet, hogy ez...

Valakinek ötlet, hogy ez milyen növény?

Figyelt kérdés

[link]

Itt van róla a kép. Amit érdemes tudni, hogy kb. 160 cm magas, ami szerintem durván magas, mivel úgy gondolom, hogy valamilyen gyomnövény. Valamint szinte ilyen pozsgás levelei vannak. Köszi a válaszokat. :)

2020. máj. 23. 19:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
Ez valószínűleg egy fajta "mácsonya". Egyébként gyomnövény. A virágzata kék színű lesz.
2020. máj. 23. 19:18
 2/12 EagleHUN ***** válasza:
80%

Dehogy "mácsonya" ez a bogáncs nemzetség egyik tagja lesz:

[link]

Hogy melyik arról több közelkép is kellene. De legvalószínűbb az útszéli bogáncs.

2020. máj. 23. 20:57
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Telefonra letölthető egy rakat app, ami fényképről megmondja, milyen növény lehet.
2020. máj. 23. 21:17
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Szamárbogáncs (Onopordium acanthium)
2020. máj. 23. 22:25
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat. valóban szamárbogáncs, egy botanikus ismerősöm közben tájékoztatott róla 😊 tényleg mégegyszer köszi
2020. máj. 24. 11:11
 6/12 anonim ***** válasza:
31%
Milyen növényfelismerő appok vannak? Főleg egy "rakat"? Én még nem is hallottam ilyesmit, fb-on tagja vagyok két növényfelismerő csoportnak, de már nem szeretem. Jön vagy 20 válasz, ebben persze 12 különböző megoldás, öreg nénikék megírják, hogy mihez hasonílt, vagy szerintük micsoda. (tényként írják), de ránézésére megmondom, hogy az tuti nem az. Szóval sok értelme nincs.
2020. máj. 24. 11:46
 7/12 anonim ***** válasza:
74%

Az ilyen nénikéket 2-3 rossz határozás után simán kirúgnám.

Egyébként Dunning–Kruger-hatás.

4. voltam

2020. máj. 24. 12:17
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

Pedig van ilyen app, úgy működik mint a Shazam.

[link]

2020. máj. 24. 13:13
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Elhittem, hogy van. :D

Csak a nevét akartam tudni.

Le is töltöm, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Falun élek, egy csomó vadvirágot gyűjtök, amikért mások pénzt adnak a patikában. Biztos, hogy sokszor fogom használni, HA használható.

2020. máj. 24. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Ó, hát ez nem egészen úgy van, ahogy elképzeltem, vagy ahogy írtad. :(

Nem mondja meg fényképről.

Van egy adatbázis, és te magad szűkítheted le pl. virág színe, vagy levélforma alapján, azaz te magad keresgélsz az adatbázisban. Hát ezt simán neten is meg tudom csinálni. :(

A végén meg ír egy olyat, hogy interaktív. Az meg esetleg olyan, mint ez az oldal, vagy a fb-csoportok, hogy felteszed a képet, és mások megpróbálják megválaszolni. Csak gondolom ott jóval kevesebb tag van.

Tényleg olyasmit képzeltem el, mint a Shazam, az tök jó lenne, de annyi szinte egyforma növény van, hogy csoda lenne, ha lenne ilyen app.

2020. máj. 24. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!