Hülyeség volt Stihl kaszát venni?
Az ismerőseid valószínűleg irigységből mondják. Azt ugye remélem tudod, hogy az az 5 lóerő jó ha van 1,5-2. Az hogy löketérfogat alapján kiszámol valamit a kis kínai, hogy jobban mutasson a marketingben, még a közelébe sincs az 5 lóerőnek egy ilyen benzines kasza.
A másik hogy egy Sthil-t egy akármilyen ipari hulladék kínai benzines géphez hasonlítani butaság.
Mondjuk ha valaki szeret minden kaszálás előtt/közben/után szerelgetni fél órákat hogy menjen a gép, akkor hajrá.
Én 6 éve vettem az FS 120-am, azóta a benzinen kívül mást nem költöttem rá.
Ja de hazudok...mert két damilfejet vettem már rá.
Én dolgoztam egy majdhogynem új FS120-al jóval gyengébb mint a kínai tosfl amit vettem, az tény hogy a 6,5 lóerőből inkább olyan 4,5-5 re saccolnám.
Szerelgetni csak akkor kellett mikor összeraktam,már amennyiben azt nem számoljuk hogy időnként a szöghajtásba tolok egy kis zsírt, meg hogy időnként elmosom a szűrő szivacsot, ha nem ész nélkül használod,és nem a legrosszabb 2t olajjal akkor ezek is bírják az 1000nm-t, ekkora területre fölösleges stihl-t venni.
Az ismerősök meg mire irigykednének? Arra hogy vett egy piszok drága gépet egy tenyérnyi területre? Inkább sajnálják mint sem irigykednek. Ez olyan mintha az előkert felásására vennék egy traktort.
Bár mondjuk bevett szokás valamiért, ha valaki kritizál, vagy csak tesz egy aprócska megjegyzést akkor egyből az megy hogy irígy...
#4 nem állok le veled vitatkozni erről mert semmi értelme. Ezen az oldalon rengeteg a laikus barkácsember, akik istenítik az ilyen kínai benzines gépeket, meg a szintén kínai parkside cuccokat.
Azt viszont most megmondom neked, ha valóban van valami kínai fűkaszád akkor az már rég egy új Suzukiban fog újjá születni a méh telep jóvoltából, mikor még az FS vígan eszi a négyzetmétereket.
És hogy referenciát is mondjak: bátyám márka független kisgép szervizt és gépkölcsönzőt csinál vállalkozóként.
Szóval van némi aprócska rálátásom erre a témára, főleg azért amiket mesél ezekről a kínai ipari hulladékokról.
FS-120 azért már használható, nem egy 1 LE-s vacak, az lett volna nagy balfogás. De 1000 m2-re én is erősebbet vettem volna. Ennyi pénzből lehetett volna venni 5 jobb kínait, ami nem Strauss. Az FS-120 nem egy sok használatra tervezett profi gép, nem fog többet kibírni, mint 5 kínai. Viszont gyengébb, lassabb vele a haladás.
Mivel kisebb, könnyebb, ezért jobb vele dolgozni azonos ideig. Csak ezzel hosszabb ideig kell, ez a probléma.
De ha neked megfelel, akkor gond egy szál se.
5- az lehet de én dolgoztam olyan vállalkozónál aki fűnyírással, bozótvágással, fa gyérítéssel egyebekkel foglalkozott.
Na ott nem egy stihl meg husqvarna fűkasza volt, de ott volt mellette 1-2 kínai is, volt hogy én vittem őket szervizbe és nem egy percet beszélgettem a szervizessel.
Az meg hogy előbb dobná be a kulcsot egy kínai mint a stihl, egyáltalán nem igaz, ha rendesen be van járatva,meg normális olajat kap 1:40-el, és nem úgy tolod neki mint egy félhülye akkor ugyan addig bírja, annyi a külömbség hogy míg a stihlt az ára miatt sajnálod eldobni és felújíttatod, addig kínaiból ha nagy a baj veszel másikat. Mellesleg egy stihl felújításból ha az óradíjat is beleveszed veszel 2 kínait röhögve.
Mellesleg a kínai fő részei a henger, dugattyú,főtengely, hajtókar,hajtókar tűgörgők, nemsokkal rosszabbak mint az azonos köbcentis shihl-é.
Arról ne is beszéljünk hogy a legtöbb kínai géppel iszonyat mostohán bánnak,úgy szerelik őket mint valami félbolondok, mert hogy kínai szar meg stb Az átlagfelhasználó akinek meg stihl-je van majdhogynem maga mellé fekteti az ágyba...
Persze nehéz ezt elismerni, de attól még ezek tények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!