Hol kezdődik az a fűkasza, amivel már huzamosabb ideig lehet dolgozni?
Úgy értem, hogy milyen árban, illetve milyen típusok azok amikkel már lehet huzamosabb ideig, nagyobb területeket kaszálni.
Kínaival ugye fél óra munka, aztán pihentetni kell, ha nem akarod kinyírni.
Tudtok mondani olyan belépő szintű gépeket, amivel már pár száz négyzetmétert azért le lehet vágni egyszerre?
Most egy teljesen "alap" LUX-ot használunk, kb. 2,5 órát szoktam használni egyhuzamban. (Úgy emlékszem, 12000 volt)
Előtte egy szintén teljesen "alap" Gardena, ugyanerre, az több, mint 20 évig kitartott, és idén is "csak" azért kellett másik, mert eltört egy alkatrésze.
2-300 m2-t azért már le lehet vágni egy nekifutással egy erősebb kínaival, ha nem túl durva, megöregedett méteres gyom van.
Azt írd, hogy mit szeretnél csinálni, mekkora terület, milyen növényzet, milyen gyakran.
Az a szokványos kínai, annak bírni kellene, ha minden jó rajta. És nem volna szabad 100 m2-nek eltartani egy órát 2 hetes fűben, inkább csak félórát. 1 tank után negyedóra pihenés elég neki, esetleg 35 fokban több valamivel. Ha melegszik, hát melegszik, ilyenek ezek.
Ha ilyen extrém módon növő növény van benne, mint a lucerna, és nem akarod semmire használni, akkor azt gyomirtózd ki. Csak a konkrét töveket, nem az egész felületet egyben, persze. Én is ezt csináltam tavaly, mert gyorsabban nőtt, mint bármi gyom, és nagyon szaporodott. Én mondjuk csak havonta vágom a területeimet.
Ha viszonylag egyenletesen tudsz haladni, akkor nem probléma a túl nagy damilfej. Gyümölcsfából nem lehet ott olyan sok, hogy gondot okozzon leállni-felpörögni a nagy fejnek.
Nem lehet esetleg, hogy túl rövid damillal vágsz? Nagyobb szögsebesség nagyobb vágósebességet jelent. Jó damil kell hozzá, ami nem szakad, meg nem olvad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!