Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fel bir jelenti emiatt a...

Fel bir jelenti emiatt a szomszéd?

Figyelt kérdés

Adott egy hétvégi ház, mögötte kis gyümölcsössel (kb 100méter hosszan), ami mögött egy 770méteres szántó van.

30,7 méter széles.

Tehát 2,36 hektár a szántó.

Mindig is mi műveltettük.

Egyik évben búzát, másikban kukoricát ültetünk.

Szeretnénk körbekeriteni majd, mert almást szeretnénk majd pár év mulva telepiteni.

Az egyik szomszédnak el van keritve a széntója, mert itt mogyoró ültetvény van, vele nincs semmi gond.

Viszont a másik szomszéd még 10 éve leültetett 1-1 fát a mezsgyére hogy addig müveljük mi, ott a határvonal.

Eszerint is szántottuk-ültettük.

Viszont májusban ki lett méretve a parcella.

Nekünk búzánk volt, neki kukorica.

6 sor kukorica volt a mi földünkben átültetve.

A fa amit leültett 4,5 méterre a mezsgyétől volt, a mi földünkben.

Tehát 4,5 méter X 770méter - 3465négyzetméter, azaz 0,60hektárt átművelt.

Rettenet fel voltam háborodva mikor ez kiderült, jóformán a föld 1/4-ét ő dolgozta 10 éven át.

Mikor megtörtént a méretés szóltam egy állattenyésztő ismerősömnek, aki eljött és kivágta a jószágjainak a 6 sor kukoricát amit átültettett.

Ez volt júniusban.

Miután kivágta, lepermeteztem a helyét totális permettel, hogy ne gazosodjon, és a szomszéd kukoricáját is, dúlt bennem a harag.

Végül 3 sorja bánta, plusz egy fél sor.

Mikor meglátta, ügyvéddel fenyegetett és a 3.5sorért illetve a 6 sorért amit átültetett 200 000forint kártéritést kér, szerinte ekkora volt a befektetés.

Ha valóban feljelent én birok kártéritést követelni amiatt hogy 10 évig 0,6hektárt átdolgozott?

Ha körbe akarom keriteni, mennyit kell elhagynom a mezsgyétől?

Mert a másik szomszédom direkt a mezsgyére tette az engedélyemmel, de gondolom nekem majd el kell hagynom valamennyit.

2020. aug. 16. 10:14
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
Az a 118 ezer tényleg nagyon kevés!
2020. aug. 16. 22:02
 22/53 A kérdező kommentje:

Jó, akkor csak számoljunk haszonbért.

3.5hektár X 120 000forint ---

420 000forint.

2020. aug. 16. 22:24
 23/53 anonim ***** válasza:

az általad kiszámolt 800.000 Ft kb annyira reális, mint a szomszéd által számolt 200.000 Ft...

delátom már közelítesz a valósághoz.

2020. aug. 16. 22:46
 24/53 A kérdező kommentje:
Szerintem az volna a korrekt ha kifizetné akkor a bérletet, a fenn emlitett 420ezret, én meg jövőre meghagyok neki 3.5 sor kukoricát, amit kipermeteztem neki.
2020. aug. 16. 22:49
 25/53 anonim ***** válasza:
Hogyan hagyod meg, ha be fogod keríteni?
2020. aug. 16. 23:10
 26/53 A kérdező kommentje:
Előről be tud jönni majd kombájnal, vagy amivel akar.
2020. aug. 17. 08:54
 27/53 anonim ***** válasza:
58%

Csak azt nem értem, miért nem glialkáztad le az összes kukoricát, ősi magyar szokás szerint? XD.

Ki engedte, hogy a szomszéd az általa elképzelt mezsgyére ültesse a fát? Te. Ki nem mérette ki idejében a határokat? Te. Jó volt neked eddig így a határ? Jó volt. Be tudod bizonyítani, hogy a szomszéd rosszhiszeműen vetett a földedre? Talán.

Én a szomszéd helyében hagynám az egészet a francba, neked a továbbiakban nem köszönnék, de az új kerítésedet centire kiméretném, és ha csak 5cm-re belógna a portámra, kidönteném. Ha benne is ősmagyar vér csorog, akkor viszont feljelent a 3 sor glialkázott tengeriért, mert ahhoz semmi jogalapod nem volt.

További jó magyarkodást!

2020. aug. 17. 09:48
 28/53 mindentudó99 ***** válasza:
#27 Ugye milyen undorító emberek vannak? Àldom a szerencsém hogy nincs szomszédom. Kinek hiányozna egy ilyen mint a kérdező. Azt se tudja mekkora a birtoka ès még neki àll feljebb. És még gyomírtózgatja más terményét. Remélem a szomszédja feljelenti.
2020. aug. 17. 10:10
 29/53 A kérdező kommentje:

Én vagyok a rossz, mikor okoztam max 50ezer forint kárt?

Miközben engem megkárositottak 400ezerrel?

Egyébként 11re áthivott a szomszéd, hogy menjünk át megbeszélni.

Kiváncsi vagyok milyen ajánlattal áll elő.

2020. aug. 17. 10:18
 30/53 anonim ***** válasza:
Én is izgulok!
2020. aug. 17. 10:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!