Szívótömlőt hogyan lehet szivárgásmentesen szerelni? (Szivattyútömlő / ütésálló kemény PVC spirállal megerősített)
Értem ez alatt, hogy egy ilyen belső felületén sima de a külső felületén bordázott szívótömlőre hogyan lehet fém vagy műanyag tömlővéget úgy rászerelni, hogy nyomás alatt se szivárogjon.
Ha csak simán ráhúztam ABA bilinccsel, akkor folyt orrán-száján. Próbáltam közé tekerni teflon szalagot, de így is szivárgott. Az egyetlen ami bejött, hogy szigetelő szalagot tekertem vékonyan a tömlővégre, de így sem tökéletes..
Mi ennek a trükkje?
Nem ABA, hanem AWAB.
Gumiámpasztával vagy ilyen kinyomós szilikonnal kened be a tömlővéget, rá a tömlőt, aztán erre úgy azon frissen ráhúzod az AWAB-ot. Nekem már vagy 10 éve így van, és azóta is jó.
Nálunk az üzemben tömérdek szívó és nyomó tömlő van. Minél jobban passzoljon a belső mérethez, a keményet nem tudod összehúzni. Awab ból legalább 2 kell, de ha kemény a cső, inkább megszakad.
Ezt szoktuk [link] inkább ha van. Szélesebb és jobban megszorítható.
Köszönöm, hasznos volt mindkét tanács.
Én aba néven ismertem, meg a neten is sokszor így szerepel, de jogos, tényleg ez a helyes..
A szilikont hagyni kell megkötni mielőtt használatba veszem? Ha igen, mennyi ideig?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!