Damilos, vagy késes kasza kell olyan területre ahol vannak már fél centi vastag gazok, friss ágak is?
Figyelt kérdés
Illetve. Milyen gépet ajánlotok hogy vegyek?2020. aug. 12. 09:45
1/4 anonim válasza:
Késes, vagy fűrészlap, a damil nem bírja, mellesleg én sima kínait használok tosfl, neten rendeltem egy 20-asért.
3/4 anonim válasza:
Fél centis gaz egy rendes damilos gépnek nem probléma, még az egy centis se, ameddig nincs teljesen megfásodva. A fél centis ágat is elviszi, de ha abból sok van, akkor nem halad a munka, és sokat szakad a damil, szóval ott már érdemes felrakni a kést.
De nem is értem a kérdést, kaszálod szépen az egyszerűbb füvet, a durva részeket kihagyod, aztán pihenésképpen a damilfejet lecseréled a géphez adott késre (2 perc), és lenyomod a meghagyott részeket is.
Hogy milyen gépet vegyél, az talán belátható, hogy nem ugyanolyat fogunk javasolni 200 m2-hez, mint 2 hektárhoz. Meg az se mindegy, hogy évente kétszer akarod levágni az adott területet magadnak, vagy rendszeresen ilyenekben akarsz maszekolni a géppel.
4/4 anonim válasza:
Leginkább a sarlót ajánlanám. Egyébként egy ipari gép damillal is viszi még a kisebb fás szárúakat is, a hobbi gépek viszont késsel. Pénz kérdése ez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!