Kezdőoldal » Otthon » Kert » Damilos, vagy késes kasza...

Damilos, vagy késes kasza kell olyan területre ahol vannak már fél centi vastag gazok, friss ágak is?

Figyelt kérdés
Illetve. Milyen gépet ajánlotok hogy vegyek?
2020. aug. 12. 09:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Késes, vagy fűrészlap, a damil nem bírja, mellesleg én sima kínait használok tosfl, neten rendeltem egy 20-asért.
2020. aug. 12. 10:18
 2/4 mindentudó99 ***** válasza:
Késes.
2020. aug. 12. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Fél centis gaz egy rendes damilos gépnek nem probléma, még az egy centis se, ameddig nincs teljesen megfásodva. A fél centis ágat is elviszi, de ha abból sok van, akkor nem halad a munka, és sokat szakad a damil, szóval ott már érdemes felrakni a kést.

De nem is értem a kérdést, kaszálod szépen az egyszerűbb füvet, a durva részeket kihagyod, aztán pihenésképpen a damilfejet lecseréled a géphez adott késre (2 perc), és lenyomod a meghagyott részeket is.

Hogy milyen gépet vegyél, az talán belátható, hogy nem ugyanolyat fogunk javasolni 200 m2-hez, mint 2 hektárhoz. Meg az se mindegy, hogy évente kétszer akarod levágni az adott területet magadnak, vagy rendszeresen ilyenekben akarsz maszekolni a géppel.

2020. aug. 13. 06:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Leginkább a sarlót ajánlanám. Egyébként egy ipari gép damillal is viszi még a kisebb fás szárúakat is, a hobbi gépek viszont késsel. Pénz kérdése ez is.
2020. aug. 19. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!