Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik benzines fűkászára éri...

Melyik benzines fűkászára éri meg beruházni?

Figyelt kérdés

Eljött az ideje, hogy vegyek egy saját benzines fűkaszát mert folyton csak hitegetnek, hogy ekkor meg ekkor jönnek kaszálni.

Itt telt be a pohár. Veszek most már egy sajátot és kaszálok amikor eljön az ideje.

Konkrétan melyik az a márka amelyiket érdemes választani??

Árban??

Látok 20.000-160.000 Ft-ig, viszont így nem tudom eldönteni, hogy melyik, mennyit bírhat.

2020. júl. 11. 19:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%

7

Ekkora hülyeséget régen olvastam "csak olyat szabad megvenni, aminek a két szarva nem szimmetrikus":DDDDDDDDDDDDDDD

Ha piros a színe, ne vedd meg kb:DDDDD

Akármilyen szarvat tehetsz bármelyik gépre, ha ügyes vagy...utólag is.

Bocsi, de ez már...:)))

A fuxtec jó valamelyest, de sok gyér embernek nehéz, még 90kg-os is nyivákolt...hihetetlen számomra.

A teljesítmény súllyal jár, ez van.

Minőségben közepes, amit én is állítok s természetesen a fórumok is.Szenvedni vele is kell bár kevesebbet egy piacinál.

Az easy starter jó benne, nem vitás, nem kell rángatni indításhoz csak 1-2x berántani, ha jó minden.

20 percenként érdemes pihentetni vagy legalább tankonként, mert besülhet bár bármelyik ilyen melegben.

Másrészt a legjobb gép is fos lehet barbár kézben s ahogy a kérdező leírta a megbízottját-munkáját, az az volt.

A stihl kicsiben is jó, de lehet venni nagyobbat is egy fs410-et akár.Dög nehéz, nagy erő, stabil használat, de 300e-et megéri egy ilyen pici kertbe???

Vehet fs120-at még, de akkorát nem ugrik vele az fs55-től bár +60e ft-ot igen...megéri e...eldönti.

A rezgéscsillapítás egy extra dolog, de + súly s igazából felesleges marhaság ekkora területnél, ha megfelelő hevederrel használjuk a gépet s nem tökig húzzuk a gázt meg kapkodva használjuk.

2020. júl. 12. 09:14
 12/19 anonim ***** válasza:
69%

Várj... Füvesítve lesz az építkezés után ez a terület? Azaz egyébként ez egy fűnyíróval is jól nyírható telek lesz a közeljövőben? Azaz a tereprendezést követően valószínűleg a kaszára már nem lesz szükséged, maximum itt-ott fűnyíróval nem leérhető helyeken, kerítés töve például? Mert ha ez azt jelenti, hogy kéthetente leb... a füvet addig, amíg nem lesz tereprendezés, azaz 2-3 szezonról van szó, akkor ne vegyél 100-120 ezer forintos gépet, mert pénzkidobás, ne hagyd már, hogy a márkahűségesek belevigyenek a hülyeségbe. Jó gépeket kapsz ebben az árkategóriában, ami tényleg egy életre kiszolgálna 800m2-en, de hülyeség ennyit költeni rá, ha a későbbiekben csak 5-10 perces munkákra fogod majd be. Mert füvesített, jól bejárható területet fűnyíróval érdemes vágni, úgy lesz szép, egyenletes és persze vágott fű. A damillal téped a füvet, tépni a füvet nem szabad, csak vágni, ha téped, beteg lesz! Ősgyepet lehet kaszálni, az elviseli!

Ilyen kicsi területre és erre az átmeneti időszakra (2-3 év) vegyél egy 30-50 ezer forint körüli 2LE-s gépet. Ha kéthetente le fogod vágni, akkor az 1-1.5LE-s gép sem fulladozik (szóval feltételezem azért fulladt nálad a az önjelölt gépe, mert sosem jött a megbeszélt időpontra), mert az nem kihívás még tavasszal sem, de felesleges egy 1-1.5LE-s Sthilt venni erre (ami egyébként szegélynyíró kategória, az 1-1.5LE). Tudom ajánlani a Fuxtec FX-MS152-t, teljesen elégséges ekkora területre, 2 hetes "fűre" pláne (nagy gaznak is nekieresztheted a késsel egyébként), nem túl jó a rezgéscsillapítása, de 800m2-en még nem fogsz elzsibbadni tőle, a nagyobb gépük lényegesen jobb, gyak. olyan, mintha egy álló gép lenne a kezedben, annyira iszonyatosan jó a rezgéscsillapítása, de nem nyekenyóka, mert a jó rezgéscsillapításnak ált. az a hátulütője, hogy egy nyeklő gépet kapsz a kezedbe, na ez nem az! Viszont jóval drágább és teljesen felesleges számodra! Őszintén szólva, (megfognak kövezni ezért), de ennyi alkalomra és kéthetes fűre elég egy 120 lovasnak hazudott, valójában 2 lovas 25-30 ezer forintos árkategóriában induló lengyelnek, japánnak vagy hottentottának hazudott kínai gép is. Csak nehéz elmenni ezek között, mert van olyan, ami már bejáratás során a kezedben szétesik, van olyan, ami simán kiszolgál téged ennyi ideig, Champion becenévre hallgató lengyel-kínai gép pl. ilyen. Az árkülönbséget pedig valóban tedd el és ennyi pluszt költs majd a fűnyíróra, mert az lesz majd a lényeges, hogy az "milyen"! Fuxtecbe, kínai gépekbe kizárólag teljesen szintetikus olajat használj! Nem MOL-os hányadék, nem Stihl olaj, Castrol olaját ajánlom.

2020. júl. 12. 09:54
 13/19 anonim ***** válasza:
6%
1 lóerős Makitám van most itthon, mert az adott pénzösszegből inkább a jobb minőségűt, de gyengébbet választottam. Megérte, sokkal kényelmesebben, lazábban dolgozok vele, mint az előző 2.5 lovas kínai szarral, ami nehéz volt, 5x ennyit fogyasztott, és egy kaszálás alatt 2x kellett megszereljem. Az 1 lovas Makita 2.4es damillal lazán viszi a bokáig érő, sűrű gazt, kaptam hozzá 3 ágú vágólapot is, azzal pedig bármit levágok. És ha Stihlt, vagy Husquarnát veszel, akkor az csak mégjobb lesz.
2020. júl. 12. 10:25
 14/19 A kérdező kommentje:

Így van, csak addig kell arra a területre míg nem tudom befüvesíteni.

Amíg építkezés van nem fogok neki a füvesítésnek.

Azután akarok fűnyírót, de ez még odébb van.

Később csak addig kell a kasza míg levágom a szomszédok felől a kerítés tövét meg az utcán + az árokba.

Ugyan így a szülőknél. Ez így összvissz kb 15-20 perc kaszálás lesz.

Amint pedig lesz kaszám az a 2 hetes füves-gazt szépen kell, hogy vigye.

Főleg amilyen információkhoz jutottam az eddigiek alapján.

Akivel vágattam vele is 2 hetes idôszak volt megbeszélve. Persze mindig csúszott 1 hetet v kicsit többet. 😕

De már most ez az 5. hét ráadásul az eső miatt nőtt is rendesen.

Kellett is a terményre de már most elèg lesz. A 4 dobos kaszával nem akarok kaszálni. Kerítés miatt pláne nem.

2020. júl. 12. 10:35
 15/19 anonim ***** válasza:
61%

14

Egy biztos, ha minőségi kaszát veszel, azt el tudod adni később, fost csak kerülgetni fogod s szenvedni vele a használatkor.

Amúgy, kérd kölcsön-béreld a szomszédtól, arra a pár alkalomra.Fizeted a keveréket hozzá, letakarítva visszaadod utána.

Szerzel egy kis tapasztalatot a vétel előtt...

2020. júl. 12. 10:42
 16/19 anonim ***** válasza:
55%

Nehéz géphez két dolog kell, hogy ne tűnjön nehéznek: egy kíváló, profi heveder és egy kimondottan jó súlyelosztás. A nehéznek mondható drágább Fuxtec 5 órát biztos, hogy "rajtam" van, nem érzem a súlyát, nem fáj sem a vállam, sem a derekam. Nem érzed nehéznek, pedig egy nehéz gép.

Mindenesetre ha rám hallgat, akkor nem ad 50 ezernél többet egy kaszára ilyen munkára. Miért ki a tököm akar venni használt Stihlt vagy husit? Én biztos, hogy nem vennék használtat! Valami gázfröccsökkel nyírogató szupercsillagparaszttól? Mert ilyenből aztán annyi van... Eladásra nem szoktak kerülni ezek a gépek, max. akkor ha nagyobbra vált valaki vagy akkor ha jön a fűtési szezon és nincs pénz fára, ugye ez egy "réteg"... Aki vesz egy fűkaszát egy kis területre és később fűnyírozza azt, az megtartja a nehezen nyírható helyekre, mert az mindig, minden háznál van. Nem ezen kell gondolkodni, hogy elfogja-e tudni adni, mert mint Ő is írta, eladni majd nem akarja. Hogy kell-e egy 90-120 ezres gép arra, hogy később szegélynyírónak használd! Én a nagyobb Fuxtec-et 5 éve használom 2000m2-re, szóval nem éppen kismunkára van befogva, az első évében csukló vastagságú fákat vágtam ki vele, szóval volt feladat rábízva. Simán elég erre az olcsóbb fuxtec, mégsem egy piaci kínai szar, de mégsem 100 ezer. Eleve ha építkezik az ember, fogni kell a pénzt, ahogy csak lehet, mert irdatlan ára van az ép.anyagnak, irdatlan!

2020. júl. 12. 13:45
 17/19 anonim ***** válasza:
55%

Mert te láttál szimmetrikus szarvval olyat, ami nem az extrabóvli kategória volt? Én még nem. Igaz, lehet bármilyen szarvat rárakni, de nem raknak rá. A nagyon rosszakra valamiért szimmetrikust raknak. Mint írtam, fordítva nem működik a szabály, tehát lehet rossz az aszimmetrikus is.

El lehet adni a minőségit használtan, de csak nagyobb veszteséggel, mint amibe a piacos eleve belekerült.

Valószínűleg nem csak nálad ette a damilt, hanem olyan ócska damilt vett.

Építkezés helyszínén felesleges szerintem 2 hetente vágni. Ott nem kell szép gyepnek lenni, csak gazos se legyen. Az év nagy részében, amikor nincs sok eső, elég havonta vágni. De ahogy gondolod.

90-120 közt nem nagyon van olyan, amit érdemes megvenni. Vagy olcsó kínait 30-50 közt, vagy minőségit 150 felett. A kettő közt jellemzően csak jobb minőségű szegélynyírók vannak. 120 körül esetleg ki lehet fogni valami használhatót, de én nem próbálkoznék olyannal, ami épp hogy csak megteszi.

A fej nincs hozzáhegesztve a géphez, lehet cserélni. Az ő gépén éppenséggel valami vacak volt.

2020. júl. 12. 13:51
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

17

Érdekesen megmagyarázod az egyértelműt s érthetőt, Köszönjük Emese:DDDDDDDDDDDDDDDD

2020. júl. 12. 15:24
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan ekkora területet kaszálgatok-ez is építési telek.Van egy 1.9 lovas és egy 1.2 lovas gép.Márkát direkt nem írok mindenki tudja melyik a jó Német-Svéd de azt már kevesebben tudják a legtöbben mind Japán motor van.Teljes mértékben fölöslegesen vettem meg a nagyobbat a kicsi nem fullad,észre sem veszi a vastagabb kórókat és kevesebbet eszik.Súlyát egyiknek sem érzem soknak egy kis iskolás sok esetben nehezebb iskola táskát cipel a hátán.Felszponzorált nevű Kínai gépet mint a Fuxtec biztos nem vennék -ha már Kínai akkor legalább olcsó legyen.Aki nem botkezű bármelyiket pik-pakk megjavítja és nem sírja tele az étert hogy tehetetlen.Tehát ha jobb márkából veszel simán elég az 1 lovas ház körül-egy életen át..
2020. szept. 1. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!