Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik benzines fűkászára éri...

Melyik benzines fűkászára éri meg beruházni?

Figyelt kérdés

Eljött az ideje, hogy vegyek egy saját benzines fűkaszát mert folyton csak hitegetnek, hogy ekkor meg ekkor jönnek kaszálni.

Itt telt be a pohár. Veszek most már egy sajátot és kaszálok amikor eljön az ideje.

Konkrétan melyik az a márka amelyiket érdemes választani??

Árban??

Látok 20.000-160.000 Ft-ig, viszont így nem tudom eldönteni, hogy melyik, mennyit bírhat.

2020. júl. 11. 19:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%

Olyat vegyél aminek fémből van a pengéje tehát nem műanyag vagy fém drótos hanem full acélpengés

Mert az legnagyobb és legerősebb gazt is levágja az acélpenge és nem kell bajlódni vele mint a drótos társaival

Attól függ mennyi pénzed van rá: van STIHL FS 55 90-ért is meg Hyundai HYD-415A 30 ezerért is

2020. júl. 11. 20:28
 2/19 anonim ***** válasza:
82%
Azért nem ártana tudni h mekkora a levágandó terület nagysága ,fekvése...
2020. júl. 11. 20:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénz, akkor egy 1-2 lóerő körüli Stihl a tuti vétel.
2020. júl. 11. 20:50
 4/19 A kérdező kommentje:
Kb 800 m2 és itt-ott kavicsos.
2020. júl. 11. 20:51
 5/19 anonim ***** válasza:
64%
Arra elég bármelyik kétlovas.husqvarna ,stihl,oleo-mac..vagy valami olcsóbb de ismert márka, de a piacos, tescos-obis vackokat érdemes kerülni...
2020. júl. 11. 21:03
 6/19 anonim ***** válasza:
69%

Ha ekkora a kereted s kerted, bátran célozzad meg a stihlt s az ajánlott fs55 bőven megteszi szerintem is.

Meglepően könnyű-kicsi gép, könnyen indul, erős is az 1LE-hez képest úgy tapasztaltam.Kellemes volt vele dolgozni nehezebb s erősebb gépek után, ezért írom véleményem-tapasztalatom.

Mondjuk szegélyvágónak sorolják be, de 1000-es telket is elbír.

[link]

2020. júl. 11. 21:34
 7/19 anonim ***** válasza:
81%

Eszedbe ne jusson valami gyenge vackot venni. Ezekkel kínlódás a munka, szálanként kell levadászni a füvet. Egy erősebb gépet gyorsan lengetsz ide-oda, a fű eltűnik alóla, ilyen kis vacakkal meg konkrétan figyelni kell, ahogy az egyes fűcsomókat leszedi. Kicsi gépre eleve csak vékony damil rakható fel, ami nem üt nagyot, viszont elszakad. Bozót és kemény szárú gaz irtására van ahhoz is ütőkés, de fű esetében nem is tudsz vele olyan szép munkát végezni, meg állandóan beleütődik a földbe, ha alacsonyan akarod vágni, szétvered egy idő után. Nem véletlen, hogy hozzáértők a füvet mindig damillal vágják, soha nem késsel. Még az az előnye is megvan a damilnak, hogy megtöri a füvet, a következő kaszálásra nagyjából eltűnik, a késsel vágott nagy fű pedig egyben és csomókban lefekszik, és a következő vágáskor beleakadsz.

Tehát a 2 LE a minimum, amivel már nagyjából lehet dolgozni, de ha teheted, ennél erősebbet válassz.

A drága gépek valószínűleg (de nem biztosan) sokáig jók lesznek, és nem ráznak annyira. Ennyi a különbség. Dolgozni ugyanúgy jól dolgoznak a kínaiak is, ameddig el nem romlanak, százszor különb a legolcsóbb erős kínai is, mint a legmárkásabb 1 LE-s gép, volt ilyenem is, de eladtam, mert nem szerettem vele kínlódni.

Nekem mondjuk van egy kínai (Fuxtec), amit 8 éve használok majdnem ekkora területen, meg egy ennél gyengébb piacos Demon, amit kb. hasonló területen használok 6 éve. A Fuxtec motorikusan nagyon jó, az egyéb kiegészítők kb. a legolcsóbb kínai kategória, piacról szoktam hozzá venni alkatrészt. Így most 8 év alatt kb. 80 E-t költöttem 2 gépre, hogy ne kelljen állandóan tele lenni a kocsinak a fűkaszával.

Ha ugyanilyen tudású 2 márkás gépet akartam volna, akkor az 350-400 E közt lett volna. De mivel én is csak annyit vágok, mint te, ezért nem költöttem ennyit.

Ha nincs pénzed márkás gépre, piacon csak olyat szabad megvenni, aminek a két szarva nem szimmetrikus, hanem a bal hosszított. Ez nem garancia arra, hogy jó, de amelyiké szimmetrikus, az garancia arra, hogy a legbóvlibb fajta.

2020. júl. 12. 06:35
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat is. Aki eddig vágta nem kérdeztem, hogy az milyen típus. De hol damillal hol pedig lánccal vágta.

Több alkalommal meg megállt és kissé fulladt a gépe.

Most az olvasottak alapján szerintem megéri beruháznom a 90-120.000 Ft-os kategóriára.

Az is fontos, hogy ne keljen folyton javítatni. Legalább bírjon ki egy évet vagy többet is, hogy javíttatni keljen.

Aki eddig vágta lehet eléggé kapkodott is mert sokszor mondta, hogy szétmegy/szétment a fej.

Azt láttam, hogy gyorsan csinálta el vissza, kapkodva.

Az is fontos, hogy az ilyen dolgokra oda figyelek. Kölcsön nem adom, nem használnám máshol.

2020. júl. 12. 06:49
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Ha már "eldurvult" a terület, tehát fás szárú nagy gazok vannak benne akkor inkább ne állj bele, csináltasd meg letakarítással együtt, fenntartani már elég egy alacsonyabb árkategóriás gép.
2020. júl. 12. 07:02
 10/19 A kérdező kommentje:

A láncot azért tette fel mert nagyon ette a damilt nálam.

Ez a terület egy telek ahol idén kezdôdik az építkezés. Itt nem is fű van (csak foltokban) hanem gyom.

Majd augusztus végén akarom azt a részt 20-30 cm mélyen fellazítózni ahol majd nem a ház lesz.

Addig viszont kaszálnom kell. Így jelenleg nem érdekel, hogy nem füves, de azért 2 hetente muszáj vágnom, hogy ne nézzen csúnyán ki.

2020. júl. 12. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!