Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik benzines fűkaszáról...

Melyik benzines fűkaszáról hihetem el, hogy nem megy tönkre 3-4 év alatt?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 4 évben elfogyasztottam két kínai vackot, szeretnék most egy olyan eszközt venni, ami jó esetben 10+ évig kiszolgálhat (nyilván kopó alkatrészek szervizelése, karbantartás mellett).

Amire kell: kb. 200 m2 domboldal damilos nyírása szezonban havi 1-2 alkalommal. Széthajtva tehát nem lesz. Nyilván 20k forintért nem lehet rendes eszközt kapni, de 80k-nál többet nem adnék érte, sőt ha lehet a legalacsonyabb árat keresem, ami még megbízható és tartós. Néztem Stihlt, Oleot, Makitát, Hitachit, Al-kot, MTD-t, meg még egy rakat márkát, de elbizonytalanodtam, megéri-e erre nekem 50k felett szánnom, és ha igen, melyik márkában bízhatok - már ma, nem a 20 évvel korábbi tapasztalatokra alapozva. Minden tippet, gondolatot köszönök.

2019. ápr. 27. 21:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ez tuti bírja:

[link]

Nekem egy McCullogh van 600-800 m2 kiegészítő nyírására használom 4 éves az idén eddig semmi baja.

2019. ápr. 27. 21:16
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem Maruyama van.Alig éri el a közepes kategória alsó szintjét.Legalább a 10 x esét kaszálom kb 3-4 alkalommal évente .

8 éves,80 ért vettem .Ez tényleg Japánban készült .

2019. ápr. 27. 21:29
 3/14 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen AL-KO van:

[link]

Szerintem nagyon jó, megbízható gépek, és viszonylag olcsók. 2 szezonban 4-5 ezer négyzetert kaszáltam vele, és egész jól bírta. Ma már traktorral nyírom a fű nagy részét, kaszával csak ott, ahol a traki nem fér el.

2019. ápr. 27. 21:31
 4/14 anonim ***** válasza:
A legnagyobb gyártók híre nem véletlen, nem csak marketing, hanem tényleg jó minőségű "cuccokat" csinálnak! Az Árukereső szűrőjében bejelölheted a Neked megfelelő tulajdonságokat, a találatok közt pedig nézd meg a minősítéseket, és azon belül olvasd el a véleményeket, tapasztalatokat!
2019. ápr. 27. 21:32
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Az a baj hogy olcsón akarsz jót ami nyilván nem lehetséges. Egy normális fűkasza 150 000 felett kezdődik, ha tíz évnél többre tervezel. Az enyém is 10 éves és még kopó alkatrészt sem kellett benne cserélni.
2019. ápr. 27. 22:06
 6/14 mindentudó99 ***** válasza:
Hitachim ban. Kiváló. Tizenéve csak benzin kell bele. Még a gyertyát se vettem ki belőle ha jól emlékszem.
2019. ápr. 28. 04:10
 7/14 anonim ***** válasza:

Hát igen, jól írják, hogy olcsón nem kapsz minőséget. Esetleg használtban, de azt meg lehet, hogy azért adják el, mert már széthajtották, vagy van valami titokzatos hibája, amivel nem tudnak mit kezdeni. Olyan esetben lehet inkább kifogni valami használhatót, ha pl. haláleset miatt adják el a használható gépet.

Ha nem találsz ilyent, és nem akarsz rákölteni 150-et, akkor meg maradnak a jobb kínai gépek.

Az AL-KO se rossz, de az meg alapból csak gyenge gépeket gyárt. Ami már nem minősül szegélynyírónak, az 100 körül van.

Próbálkozz meg a Fuxtec-kel. 10 évet nem biztos, hogy kitart, de nem is kerül 150-be.

Milyen "márkájú" kínai gépeid voltak, amik kinyiffantak? És mi lett velük, hogy nem érdemes javítani őket?

2019. ápr. 28. 06:34
 8/14 Molyolo ***** válasza:

Én a Mcculloch szerelmese lettem így elfogult is.

A Husqvarna felirat is ott van a gépeken ami miatt be mertem vállalni a márkát.

A fűnyíróm 4 éves csak gyeryát és levegő szűrőt vettem bele pöccre indul stb.

Azon kívül B26PS-em is van tankonként pihentetem de akkora a területem hogy majdnem egy hétvégém rámegy.Májusban lesz 6éves tavaly vettem a gázkarba egy rugót 700-ért meg most 2300-ért egy start-stop kapcsolót plusz néha gyertyát meg az elején kenőzsírt hozzá. Most valamivel vennék nagyobbat legalább egy B43BT-t. De ez még hasít és eladni nem akarom még ha sokáig is tart vele a nyírás.

[link]

2019. ápr. 28. 07:39
 9/14 mindentudó99 ***** válasza:
Igen a Mcculloch is jó márka. Fűnyíróm és benzines sövényvágóm van ily. Mindkettő kiváló.
2019. ápr. 28. 08:45
 10/14 anonim ***** válasza:
AL-KO BC 4125 II S Comfort (112941)
2019. ápr. 28. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!