Kültéri teraszt lehet osb lapból készíteni?
Figyelt kérdés
Az udvarra szeretnék egy teraszt építeni. Nyilván fontos szempont, hogy jól nézzen ki, de viszonylag olcsó megoldás is legyen, és a legkönnyebben kivitelezhető. Osb lapból gondoltam dobogóra, amit persze lekezelnék. Nem tudom mennyire jó ötlet ez, és mennyire lenne időtálló. Köszönöm a segítséget, ötleteket.2020. júl. 2. 14:06
1/7 anonim válasza:
Az eső hamar tönkretenné, hangos rajta lépkedni és jó alátámasztás is kell mert meghajlik.
2/7 anonim válasza:
Ha nem ázik el egy ideig kiírja (lekezelve). Én valami linóleumot tennék rá. Esetleg hajópadló, ez tartósabb.
3/7 anonim válasza:
Szerintem a legrondább teraszod lenne.
Akkor már inkább hajópadló lekezelve renndesen.
4/7 anonim válasza:
Az OSB lapot nem csak ez eső, de a pára is hamar megeszi. Főleg a talajpára, folyamatosan nedvességben tartaná a lapokat.
5/7 anonim válasza:
Semmiképp nem OSB a megoldás. Kérdés persze, hogy a tervezett terasz alatt milyen magas lenne a tér. Mert mindenképpen alá kell támasztani, ami kis térmagasságnál lehet beton tuskó (vagy hasonló), nagyobb térmagasságnál viszont legalább betonon nyugvó fa oszlop(ok). Ezekre kellene aztán egy rácsszerkezetet tenni, ami tartaná a fózolt fa járódeszkát (van műanyaggal kezelt/kombinált is is).
6/7 mindentudó99 válasza:
Egyrészt nem tartós másrészt olyan komoly alátámasztás kellene m9ndjuk vasszerkezet aminek az árából betonból is kiöntheted. Egyszer csináld meg normàlisan.
7/7 anonim válasza:
A fa bizony nem annyira tartós, főleg ha ilyen vékony, mint az OSB lap! Az okés, hogy lekezeled, de nem végleges megoldás, mert legjobb esetben is 3-4 évente újra le kell kezelni! Én is inkább a betonozásra szavazok, az tutibiztosabb, és ha olcsón akarsz szépet, akkor arra fa mintázatú műpadlót ajánlok (vinyl vagy pvc)!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!