Az alábbi hét növény fotójáról tudod, milyen fajtájúak?
Az első fotóra rákerült a jobban láthatóak közül összesen három,
de a kék virágúról lesz lentebb közeli fotó, úgyhogy az első fotónál nem érdekes
(szerintem a hatos ugyanaz, de nem biztos),
viszont a kerekded levelű faja mi?
(Amely a fotó középső harmadában látható.)
Van sejtésem, de meghagyom nektek a vélekedést.
(Egyébként a jobb szélén levő hosszúkás levelűt is elárulhatja valaki):
2.)
Valami "haraszt szerű" mezei növény látszólag a következő:
3.)
4.)
Ennek a rózsának a pontos faját tudja valaki?
5.)
6.)
7.)
Lehetséges. Nekem olyan sok növény annyira hasonló! :D
Le fogom tesztelni, csak nem ma.
"a fecskefű és a krizantem leveleit melyikre hasonlit szerinted"
Netről vérehulló:
Netről krizantém:
A hármas fotóm:
Mondasz valamit... A krizantém és a hármas fotóm levelei igen hasonlóak, és nyúltabb tagolásúak.
Ellenben a vérehullónak kerekdedebb.
Jól látom? Vagy megint vaksi voltam? :D
(Hátha tanulok vmi újat megint. :-) )
ha leszakitod a vérrehuló fecskefüvet sarga lé jön a szárából.
A képen a krizatem pedig még elég kicsi a fecskefű ilyenkor már méteres magasságban van és viragzik.
Krizantémról találtam:
"A korai virágzású fajták már a nyár derekán elérik virágzásuk csúcspontját, míg a késői fajták csak a nyár végén, illetve kora ősszel kezdenek szirmot bontani."
Szóval még nem jellemző a virágzása, ez is stimmel.
Ezt is írja a cikk:
"Manapság már az év legnagyobb részében, az év szinte bármely szakában vásárolhatunk virágzó cserepes krizantémot. Ez annak köszönhető, hogy a kertészetek rövid nappali és hosszú éjszakai fényviszonyoknak teszik ki a növényeket, ezzel ösztönözve azokat virágzásra. Ezzel az igen hatékony módszerrel virágzásra késztethető tehát a növény. Hagyományosan a krizantém virágzásának fő szezonja ősszel érkezik el..."
Hát igen, nálam csak úgy spontán terem. Úgyhogy marad nyár vége, ősz eleje, mire virágozni fog, ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!