Paprikából és paradicsomból nyert magot hogy csíráztassam? Idén lenne még valami belőle?
Több módszerről is olvastam, nektek mik a tapasztalatok?
Ha kiszedtem a magot, kell szárítani, ha igen meddig, vagy egyből lehet csíráztatni?
Hogy csíráztassam? Tegyem vattára, vagy szórjam föld tetejére? Azt is olvastam, hogy nejlonnal lefedik.
HA érett a mag, akkor azonnal el lehet vetni, normál esetben ki is kel, csak szabadban nem biztos, hogy lesz ideje termést hozni.
A legokosabb, ha egyböl földbe veted, vékony rétegben lefedve a földdel és mérsékelten nedvesen tartva.
A magot csak akkor kell szárítani, ha tárolni akarod, vetni frissen is lehet.
Mi májusban szedtük ki sima bolti paradicsom magját, és egy tojástálcába tettünk kevés kis földet, és abba ültettük el a frissen kiszedett (tehát nem szárított) magokat. Itt van róla egy videó is:
https://www.youtube.com/watch?v=OFN8oQmzVTo
Júniusban már 2-3 cm-es kis növények voltak, amiket átültettünk nagyobb cserepekbe, és kitettük az erkélyre (ami sajnos északi fekvésű). Így augusztus végére már 1-másfél méter magas növények vannak, és rendes nagy méretű - de még zöld - paradicsomok. Sok-sok újabb virág is van, szóval talán lesz még több termés is.
Ha ősz elején még szép idő lesz, akkor szép nagy termés lesz a kis cserepekből is.
Szerintem ha június 18-án, amikor a kérdést kiírtad, ha akkor elültetted a magokat, mostanra már biztosan vannak kis zöld paradicsomterméseid, és szeptember közepe felé leszedheted a bepirosodott terméseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!