Kezdőoldal » Otthon » Kert » Június elején még lehet...

Június elején még lehet szabadföldbe paradicsompalántát kiültetni?

Figyelt kérdés

2020. jún. 1. 07:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Én már két hete elültetem,de nem nő a hűvös időjárás miatt. Nem vagy még elkésve.
2020. jún. 1. 08:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig nem is tudtam elültetni részben a koronavírus okozta kijárási korlátozás miatt, részben meg olyan hideg volt az idő, hogy a palánták most 2 hónapos korukban sem érik el a 10 cm-t.
2020. jún. 1. 10:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Még mindent lehet.Ez a nyár eleje már csak ilyen .
2020. jún. 1. 11:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet. Május közepén szoktak szabadföldbe magot vetni, az még épp csak kibújt.

Ha venni akarod a palántát, akkor még meg is előzöd azt, aki helybe vetette.

És ahogy írják, olyan hideg van még nekik, hogy alig fejlődnek.

A paprikáim pl. kb 3-4 centisek.

Majd utolérik magukat, ez egy ilyen év. Örülök, hogy nem vitt el mindent a fagy.

2020. jún. 1. 12:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Akik kellő időben ültettek (és nem fagyott el), azoknál már szép nagy minden. Én is apró korban ültettem ki mindent, de már bimbós a paradicsom, és a paprika is rengeteget fejlődött az utóbbi két hétben. Hiába lassú a fejlődés a hűvösben, de van azért fejlődés, és főleg szépen begyökeresednek, és amint lesz egy kis jó idő, egyből beindulnak, mintha pumpálnák. Ellentétben a frissen ültetettekkel.

De azért még most is lehet paradicsomot, csak később lesz termésed, de lesz. Ha túlfejlett palántát veszel, ami már virágzik, akkor az első terméseket ne hagyd meg, mert ha nincs rendes gyökér, akkor ameddig a termést növeszti, addig sehová nem fog nőni a növény. Amikor már azt látod, hogy nagyon gyorsan fejlődik, akkor szabad meghagyni a kis termést, mert akkorra jól begyökeresedett.

2020. jún. 1. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!