Be fog érni a paradicsom?
Figyelt kérdés
Sajnos rossz helyre lett ültetve a palánta, és kevesebb napfény éri a terméseket. Hatalmas, zöld paradicsomok vannak mindegyik palántán, ráadásul nagyon sok. Lehet, hogy pont ezért nem pirosodik, mert túl sok van? Be fog érni még?2020. jún. 6. 16:02
1/15 anonim válasza:
Viccelsz? Még nem is volt nyár, hogy beérjen! A legkorábbi paradicsomok, a legjobb helyen is még csak most kezdenek pirosodni. Várjál türelmesen az árnyékosabb helyen is befognak érni, legfeljebb savanykásabb íze lesz.
2/15 anonim válasza:
Igen, igaza van az első válaszolónak, ráér még.
Ha túl sok van rajta, akkor érdemes lenne leritkítani, mert úgyse tudja őket megfelelő méretre kinevelni, csak darabra lesz több, súlyra nem, a minőségről nem is beszélve. Plusz addig nem is fejlődik maga a növény, ameddig túl van terhelve.
3/15 anonim válasza:
Ne aggódj, hiszen a paradicsombefőzés, amikor legjobb érésében van a paradicsom, az augusztus! Ne öntözd túl, de legyen nedves, nyirkos a földje.
Ha tényleg sok van egy tőn, akkor ritkíthatod és elteheted így zölden, télre csalamádénak (feldarabolod, sót, ecetet, vöröshagymát teszel hozzá, meg zöld és piros paprikadarabokkal, ízlés, szokásod szerinti fűszerekkel tarkítod.
4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megnyugodtam.
2020. jún. 6. 18:22
5/15 anonim válasza:
ÉN most ültettem szét pár palántakezdeményt! :) Nemrég keltek ki!
6/15 anonim válasza:
Ne haragudj, de nálad a cseresznye szezon előtt van a paradicsom szezon???
7/15 A kérdező kommentje:
Még most sem történik semmi! Félek, hogy nem lesznek pirosak, pedig olyan gyönyörű, nagy, zöld paradicsomok vannak...
2020. jún. 21. 18:56
8/15 anonim válasza:
Ne aggódj, hideg ez a nyár de bőven van még idejük beérni. Nálam is csak a legkorábban ültetett korai Manó paradicsom kezd színesedni, a többi teljesen zöld.
9/15 anonim válasza:
Úgy van, emeld is még ki ezt a kamu kérdést.
10/15 anonim válasza:
Nem tudom te merre laksz de én még juniusban soha nem ettem a kertből paradicsomot júluisban érik. Majus közepe után vannak kiültetve a palánták, annak sok idő kell és még szeptemberben is simán terem. Most ültetsz először?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!