Enkidu kérdése:
Étkezési (nem sütésre) olajat milyen növényből lehet sajtolni hazánkban? Elvileg az olajtöknek ez a funkciója? A napraforgó nyilván, azt tudom. Mediterrán olajbogyó fánál van bármi esély rá, hogy itt terem? (Vagy ez nagyon naív elképzelés?)
Figyelt kérdés
2020. jún. 17. 20:08
1/5 anonim válasza:
Tökmag, dió, mogyoró, mák. Én ezeket ismerem az olíván kívül amiket Magyarországon sajtolnak. Sőt mindegyikből van is itthon 3-5 decis üveggel. Igaz horror árban vannak, de megéri mert nagyon finom. Főleg a mogyoró és a tökmagolaj, salátákra elsőosztályú. De a dió és a mák olaj is nagyon finom.
2/5 anonim válasza:
A repcét ne felejtsétek ki, fontos olaj alapanyag.
3/5 anonim válasza:
Az olíva nem terem meg itthon...
5/5 anonim válasza:
Az olíva kb. -10 fokon elfagy, tehát szabadban nem tud áttelelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!