Kezdőoldal » Otthon » Kert » Beton oszlophoz milyen kerítés...

Beton oszlophoz milyen kerítést javasoltok ?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos lenne,hogy a kutya ne tudjon kibújni alatta és az idő ne egye annyira,hogy tönkre menjen. Azt javasolták ismerőseim,hogy ha vannak beton oszlopaim akkor vegyek olyan drótot amin műanyag van. igaz kicsit drágább ,de jobban véd az időtől. Javaslat ? Sehogy máshogy nem lehet megoldani a beton oszlopos elkerítést csak drótokkal ?
2020. jún. 15. 19:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz drótot keress rá a táblás kerítésekre, nem tudom, mennyit szánsz rá. Általában fém csövekhez-oszlopokhoz rögzítik, de szerintem simán hozzá lehet rögzíteni betonhoz is. Ilyesmire gondolok:

[link]

2020. jún. 15. 19:46
 2/7 A kérdező kommentje:
nekem alapból vannak beton oszlopaim így ez által arra gondoltam,hogy beton oszlopra rárögzíteni valami erőset ,tartósat ami sok sok évig megteszi nekem.
2020. jún. 15. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha tönkremegy, akkor rá lehet tenni az új kerítést és akkor dupla lesz.A beton láb elveszti az egyensúlyt és elmegy valamerre.Ezért kibetonozzák a talajban és a talaj felett 10cm-t a kerítés alját 2 betonláb között.A betonba erős dróthurkokat raknak, amihez a kerítésdrótot hozzákötözik.
2020. jún. 15. 19:54
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor az lesz a legtartósabb,hogy ha most felhúzom végig a kerítést valamikor tönkremegy és arra húzzak rá még 1 drótréteget és ezt hányszor lehet megcsinálni egy beton oszloppokkal végigrakott portán ?
2020. jún. 15. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Minden kerítés alatt kibújik a kutya, ha nincs betonalja. Alákapar és már megy is. A 3-as tökéletesen leírta. Ez a része a legfontosabb, a drótot vagy az elemeket tudod cserélni/pótolni 20 évenként.
2020. jún. 16. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:

A drótháló az egy elég olcsó megoldás, ezért ajánlották. Nyilván lehet drága (és szebb, biztosabb) megoldásokat is csinálni, nem tudom, mennyit szeretnél rákölteni.

A drótháló alját kibontja a kutya, ha akarja, saját tapasztalat. Betoncsíkhoz van rögzítve, de ez kevés. Az én kutyáim nem próbálkoztak vele, de a szomszédé igen, és sikerült is neki, bárhol nekifogott.

De ha térhálót felcsíkozol, és a drót aljára kötözöd, úgy már nem bír vele a kutya, mert csak alul veszélyes.

2020. jún. 17. 06:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha akar a tetején is kimegy. Telephelyünkön kb. 150cm magas drótkerítés van, tetején még két szögesdrót 20-20cm-re és kimászik rajta a büdös dög! Na jó, egy tacsi biztos nem tudna, de egy nagyobb kutya ha nagyon akar egy sima drótkerítésen kimegy.
2020. jún. 17. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!