Borostyán végleges kiírtására tudtok olyan vegyszert ajánlani, ami kivonja a klorofilt a növényből és ezáltal elpusztul?
Már próbáltam 3%-os töménységben Glifozát tartalmú vegyszerekkel petmetezni,de teljesen eredménytelenül.
Állítólag van olyan vegyszer, ami permetezve kivonja a klorofilt a növényből, és így teljesen kiszárad.
Ha a glifozát valamit nem visz ki, akkor ott el lett rontva a használat.
A borostyán elég ellenálló, vastag levelű, ezért én alapból 5%-kal próbálkoztam volna. És természetesen tapadásfokozóval, enélkül lepereg a permet egy része a levelekről. Lehetőleg úgy kell csinálni, hogy a levelek közé, a levelek fonákára is jusson, mert ha vastagon, több rétegben vannak a hajtások, akkor nagyon kevés, ha csak a felső réteg kap. Ha meg volt gyepálva előtte, akkor nem volt elegendő felvevő felület. Ha hőségben permeteztél, akkor esetleg megégtek a levelek, és nem tudták felvenni a szert. Szóval, sok dologban lehet hibázni.
Egyetértek az utolsóval!
Ha 3 százalékos glifozát nem vitte ki, akkor valamit nagyon elrontottál.
Keverj be 9,5 liter vizet és fél liter glifozátiot, ehhez adj Nonitot!
Permetezz alaposan, minden levélre, porlasztással!
2-3 héten belül, napos időben mindennek ki kell így száradnia.
Hogy futtatta fel a te faladra?
Miért nem irtottad ki eddig?
Gázolajat ne!
Glifozát!
Rengetegszer, arra hajlandó csak, hogy levágta a fal tetejéig. Nekem nem lenne pofám más házára bármit felfuttatni.
Gázolajat miért ne?
Azt a falon végig tudnám folyatni a tövéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!