Hogyan tudnám véglegesen elzavarni a kertemben élő vakondokokat?
A mi kertünkben a kölcsönös egymás mellett élés szabályai alakultak ki .
Hagyom, hogy a kerítés mellett,és a veteményesben tevékenykedjen, ha mégis a fű alá téved, frissen szedett bodzaleveleket kap a járatába. Mivel ki nem állhatja a szagát sem, messzire elkerüli.
"Mivel ki nem állhatja a szagát sem, messzire elkerüli."
A vakondok nem hülye. Ha az egyik járatba bodzalevelet (vakond-űző golyót, mérget, Critox füstpatront, vagy bármit) teszel, ezt a járatot lefalazza, eltömi, vakjáratot, zsákutcát csinál pillanatok alatt belőle - és mellette vidáman folytatja tovább a turkálást.
Ez így van, ahogy az előző írja.
A "kellemetlen" járatokat azonnal eltömi, és ás új járatokat.
Humánus megoldás nem létezik. Véletlenszerűen elköltözhet, de ennek nincs köze az illető riasztási módhoz, csak nem felel meg neki valamiért az adott kert talaja.
A neten lehet olvasni ilyeneket, hogy konkrétan kitúrta az ultrahangos vakondriasztót, a nagy sárfüvet, a sörösüveget, stb.
A talajok legtöbbjénél órák múlva se jön fel a víz.
Egy ismerősöm este beledugta a slagot a vakondlyukba, maxra megnyitotta, aztán elaludt (részeg volt). Reggel jutott eszébe, kirohant, azt hitte, árvíz van a kertben, de csak egy m2 volt nedves a lyuk környékén, sehol nem jött fel a víz.
Én egyszer árasztásos öntözéssel próbálkoztam (szivattyúval), de csak fél métert folyt a víz, ott eltűnt egy repedésben. Félóra után feladtam, a repedés még bírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!