Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy kerti tóba kell külön BIO...

Egy kerti tóba kell külön BIO és mechanikus szőrő is? 1.3m-t szánnék szűrőre

Figyelt kérdés

Vagy az is jó amik egybe vannak.

1-1.3 millát szánnék szűrőre. Kerti tó építés előtt állok. Annyi mindent olvastam de nem tudok eligazodni.

Van ahol azt javasolják hogy műanyag hordókból alakítsak ki szűrőt, aztán a belevalót megvenni.

De a bio 24 órát kell hogy menjen. ÉS UV sterilizer is lenne rajta.

Mit javasoltok? Van értelme egy méregdrága szőrőrendszert venni, vagy vegyek egy pumpát, és csináljam meg házilag?

KOI lenne majd benne, méretét nem tudom egyenlőre. De körülbelül 100.000 és 200.000 liter közt lenne a tó.

Látok olyan verziókat is ahol van egy kisebb tó magasabbon és úgy szűri, van olyan ami a földbe van kibetonozva egy gödör és oda beépítve a rendszer

2020. jún. 9. 10:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Valamikor én is szerettem volna, de végül nem úgy alakult. Szerintem olyannal beszélj, aki már üzemeltet sok éve, mert minden ezzel foglalkozó leírás ellentmondásos és zavaros nekem.

Minden ilyen lényege, hogy úgy építsük meg, hogy beinduljon a saját ökoszisztémája. Olyan állatokat és növényeket tenni bele, amelyek a természetben is egyazon flóra és fauna részei. Namost innantól nem kellene berendezés, mert hát beindul a természetes körforgás, beáll az "élőhely" egyensúlya. Mégis azt írja ugyanaz a cikk, hogy a lelke a szivatyú, meg a szűrő. A szivattyú azért, hogy keringesse a vizet. Dehát ez egy tó. Állóvíz. Nem kell keringetni.

Nekem ez zavaros :)

2020. jún. 9. 12:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tó, a tó sokkal nagyobb. A relatíve kis felület miatt jó egy csobogó vagy szökőkút bele, akkor meg már miért ne védenénk a rendszert a lerakódásoktól?
2020. jún. 9. 12:51
 3/4 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Á, így érthető :)
2020. jún. 10. 00:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2020. jún. 11. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!