Akik piacoznak azokra nincs negatív hatással a 9-12ora kozotti korlatozas? Mert gondolom így a fiatalok mar nemigen mennek piacra, legalabbis nem annyian
Ez nem kor függvénye, kizárólag attól függ, hogy valaki vezet e háztartást vagy sem, mennyire igényes a minőségre és hogy városban él, vagy vidéken. A piacokon ugyanis a hazai termelők friss áruit kapod, ellentétben a multik árukészleteivel.
Nem az a probléma jelenleg, hogy nem mennének a 65 év alattiak a piacra, hanem az, hogy a piacokon 10 óra után már pakolásznak és mennek az árusok, így vagy nagyon korán menjen a 65 év alatti, vagy később már ki se menjen.
ez az, akkor a piacosok is tonkremennek elobb utobb ezzel a korlatozassal sajnos annyira rossz hatassal van.
Kesobb az árakom is latni fogjuk
Nem mennek tönkre, mert arra akartam utalni, hogy eddig is korán kellett piacra menni, hogy jó árut kapj.
Mi is, ha piacot terveztünk, maximum 8-ra megyünk oda, mert ez a pakolászás nem új keletű dolog, mindig is így volt.
Legalábbis az a része, ahol élelmiszer (zöldség, gyümölcs, tejtermék, hús, savanyúság) árusítása folyik.
A bóvliárusok tovább maradnak, de azokért felesleges piacra járni.
dehogyis nem, most sokkal kevesebben vasarolnak a piacon a fiatalok kozűl, sokan mondjak es latni lehet.
Sajnos a piacosok is megsínylik.
A legtobb fiatalabb kozepkorú mindig kicsit kesõbb ment vasarolni es ennek megvolt az oka.Most nem mennek egyaltalan piacra , kb.30-40%a csak
1.
Igazi termelőt te már nem nagyon találsz piacokon.
Persze, ringasd csak magad abban a hittben, hogy hazai termelők áruit kapod. Hagyma, krumpli, alma most, ami nem moslék, mind import. Télen paradicsom, paprika stb. Sok helyen már nem tartják az idősávot. Amíg volt, addig reggel volt egy nagy roham és 12 után, közbe kicsit halott volt, sokan bezártak 2 hónapra. Moat már azért indul vissza, viszont horror áron van minden, ami vissza fogja vetni.
1.
A másik, nem tudom te milyen piacra jársz, de aki 10-kor már leárul és nincs jó, választékos áruja, na az nem keres semmit. Nálunk du.1-ig minimum 10-esével állnak sorba az emberek és nem fogy le az áru. Igaz, mi raklap számra vásárolunk nem láda
#6-7
1-es vagyok
Teljesen felesleges törvényszerűségnek állítanod, amit te X település egyetlen piacán megélsz.
Én vidéken élek, mi errefelé nem eszünk moslékot és ezzel nem a te étkezési szokásaidat, vagy az árudat akarom minősíteni, amit mástól veszel.
Amelyik piacokat nagyon jól ismerek és ezek teljesen egyöntetű működése alapján írtam amit írtam, az:
Nagykáta
Sülysáp
Kisköre
Lepsény
4 hely, 4 megye, 4 országrész és mindenütt az van, amit elmondtam.
8-as vagyok és egy kis javítás:
4 hely, 3 megye, 3 országrész. (Pest megye, Heves megye, Fejér megye.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!