Cseresznyelégy ellen védekezhetek úgy , hogy leterítem ponyvával a cseresznyefa alatti gyepet , hogy a kikelő cseresznyelégy lárvák felfelé repülve ne érjék el a fát?
Figyelt kérdés
Permetezni az érés miatt már nem lehet , színcsapdát tettem ki , de ez kevésnek tűnik....2020. máj. 30. 18:22
1/4 anonim válasza:
A cseresznyefa alatti területet rendszeresen kapálni kell és rovarirtó szerrel kezelni.
2/4 A kérdező kommentje:
A fa alatt gyep van , azt nem tudom kapálni , sem rovarirtozni...
2020. máj. 30. 19:46
3/4 anonim válasza:
Gyérítő hatása biztos lesz, de sok közülük úgyis kiszökik oldalt. Karate Zeon-t még fújhatsz. Cseresznyénél annak 3 nap az élelmezésegészségügyi várakozási ideje.
4/4 anonim válasza:
Én még a gyérítő hatásban se bízok. Simán kimásznak oldalt. Van idejük, ráérnek. Még ha esetleg leásnád a széleket, az jó lenne, mert lefelé nem akarnak menni. De hát gyep...
Ha a színcsapda szerint már elkezdtek rajzani, akkor ezek már elhelyezték a petéket. (A színcsapda csak 1-2 m-ig hatékony, a többiek nem foglalkoznak vele.) A Karate meg nem szedi ki a petéket a megszúrt szemekből. Egyébként is csak pár napig hat. Azért gyérítésre használható, szóval ez jó tanács volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!