Két fajta mulcs lerakàsa egymàsra?
Figyelt kérdés
Kezdő kertész vagyok, egy 8 négyzetméteres területen szeretném a gyomokat visszaszorítani. Màr vettem textilt (mypex, nem tudom a magyar nevét mert úgy rendeltem), és a tetejére tennék szalmamulcsot és annak tetejére fenyőkérget hogy olcsóbban megússzam. Van valakinek ezzel tapasztalata, bàrmi ok amiért nem jó ötlet?2020. máj. 20. 13:04
1/3 anonim válasza:
8 négyzetméteres területre a Kapatox lett volna a legjobb.
Miért is kellene 3 féle talajtakarót lerakni? Ha a mypex leírásában szerepel, hogy a gyomok nem képesek átnőni rajta, akkor felesleges más anyagot rétegezni rá. Ha nem szerepel, akkor a szalma és a fenyőkéreg nem gyomirtók. Ráadásul a talaj C:N arányát is felborítják, ugye.
2/3 A kérdező kommentje:
Mypex az a vastag folia, en ugy tudom onmagaban nem eleg a gyomok ellen plusz kicsit fura nez ki ha nem rakok arra mulcsot mert ez egy fekete folia. Mivel keves energiam es idom lenne allandoan gyomlalni ezert akarok valami idotakarekos es koltsegtakarekos megoldast, viszont nem akarok emiatt gazban ulni :)
2020. máj. 20. 20:41
3/3 anonim válasza:
Ügyelj arra, hogy ne legyen túl zárt, mert a talaj nem jut levegőhöz és a nedvesség se fog beszivárogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!