Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az embereket miért zavarja a...

Az embereket miért zavarja a nagy fű?

Figyelt kérdés
Nem árt senkinek, az hogy csúnya az pedig szubjektív dolog, engem nem zavar. Panelban lakom, de itt már megy a fröcsögés az itt lakóknál hogyha április elején nincs lenyírva a 3 centis fű a köztereken. A kollégámat is havonta feljelenti a telekszomszédja, mert van egy nyaralója 250 km-re és nem tudja nyírni a füvet.
2020. máj. 4. 13:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%
Allergia.
2020. máj. 4. 13:24
 2/15 anonim ***** válasza:
51%
Egyrészt nem szép látvány, másrészt kellemetlen benne járni, és kullancsok is nagyobb eséllyel sodródnak belőle az ember lábára. Harmadrészt, amit az első is ír, elhanyagolt területen előbb-utóbb kinőnek az allergén gazok.
2020. máj. 4. 13:32
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

A fű önmagában szerintem senkit nem zavar, a félméteres fűhöz sincs senkinek köze, legfeljebb ronda és idővel kipusztul, de ezért nem jelenthetnek fel.

Viszont az elhanyagolt, parlagon hagyott földön jön a parlagfű, ami erősen allergén, a szomszédhoz meg átmászik a gyom, plusz felmagzik és a környék pázsitjai tele lesznek egy trehány miatt mindenféle szarral.

Mondom mindezt úgy, hogy nekünk is van nyaralónk tőlünk 150 km-re, de meg van bízva valaki, aki rendezi a kertet és fizetünk neki.

Egyébként a magára hagyott, ápolatlan kertű nyaralókba borítékolható a betörés, vagy kezdik szétbontani, ezért is ajánlott, hogy rendezett, felügyelt benyomást keltsen.

Hogy mondjuk egy panellakót miért zavar, hogy a köztéren 3cm-es a fű, azt nem igazán értem, de gondolom unatkoznak most a korlátozás miatt és mindenbe belekötnek.

2020. máj. 4. 13:38
 4/15 anonim válasza:
68%
A legszebb az, amikor a lebetegedett, kórházba került, stb. nyolcvanéveseket (akik előtt amúgy 80 évig mintakert volt) rögtön megbüntetik, mert az a 40 centi gaz rombolja a falu képét és életminőségét. De a büdösbunkó feljelentgető "mért nem adja má el, azt vonul elfekvőbe, ha nem bírja lenyírni" egész nap kvadozgató hülyegyerekei, a pénzkotorász sumák polgármester, a körbe küldött fényképezgetők, a közteres polgárőr haver meg az összes anyám_asza a soktonnás nagy fekete terepjáróikkal, amik mind ehhez (és minden máshoz meg a semmiért is) hetvennel nyomulnak egész nap fel-alá az utcákban - honnan lehetne még egy kis pénzt zsebre beszedni, az véletlenül sem rombolja a szomszédság életminőségét. Csak az a 40 centi fű, ami két hónapja meg se pisszent.
2020. máj. 4. 14:17
 5/15 hollófernyiges ***** válasza:
41%
A parlagfű speciel ott tud megtelepedni, ahol nincs növényfedettség, réten soha nem látod, még ha soha nincs is nyírva/legelve.
2020. máj. 4. 14:53
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
Dehogynem van réten is, meg erdőben is láttam már kétméteres parlagfüvet.
2020. máj. 4. 15:53
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

Nem igaz, hogy senkinek semmi köze hozzá.

A telekszomszédom évente jó, ha 1x kijön, amikor már nyár végén ember nagyságú a gaz.

Én szerencsére nem vagyok allergiás, de mégis zavaró, ráadásul ő itt lakik a városban, csak lusta. Meg ugye nehéz meló egész nap egy motoros kaszával a válladon a tűző napon dolgozni, ezt is elhiszem. De a telekkel kötelezettségek is járnak.

Én nem hiszem, hogy egy hirtelen kórházba került kisöreget egyből megbüntetnének. Ez a fröcsögés, mert nem a valóság.

Nem jellemző, hogy az önkormányzatoknak lenne emberük meg idejük körbejárni a települést, összeírni a renitenseket, és az ügyintéző Mancikának felszólító levelek százait, ezreit kiküldözgetni...

És hogy miért zavar? Több okból is. Amikor már elég nagyra megnő, burjánzik, egyszerűen átjön a kerítésen. Az ő nemtörődömsége nekem ad plusz munkát.

A másik, hogy mikor már túl nagy, beárnyékolja az én kertemet. Ami a kerítés mellé van ültetve, így esetleg nem kap elég napfényt. Vagy vizet, vagy tápanyagot. A gyomnövény erősebb, mint a kultúrnövény...

Harmadik, hogy a macska rendszeresen hoz egeret. Akinél nincs macska, az ugye ezzel nem találkozik, de attól még rágcsálók ott is vannak. Hol? A gazban. Aztán majd ha a padlásodon kaparászik éjjel, vagy a kocsidban rágják szét a kábeleket, olyankor is lehet nyugodtan arra gondolni, hogy az elhanyagolt szomszéd telken tanyáznak.

Mert az biztos, hogy nem az én gondozott kertemben laknak...

Hétvégén sikló volt a kertben, szerencsére nem bánt, de a franc se akar vele rendszeresen találkozni a földön térdelve gazolás közben.

Negyedik: mivel nem vágja le időben, a gyomnövények magvai beérnek, viszi a szél, nyilván áthozza az én kertembe is. Nekem kell kínlódni vele és irtani, más felelőtlensége miatt.

És akkor amit mások írtak: a legnehezebb egy allergiásnak lehet. Én csak annyiban tudom átérezni, hogy mikor télen meg vagyok fázva, és bedugult orral nem tudok aludni napokig, olyankor nagyon szenvedek. Na ezt hetekig kibírni, és nem egy összeszedett betegség, hanem mások lustasága miatt... el is hiszem, hogy ideges az ember, és tesz egy bejelentést az önkormányzatnál. Hiszen az egészsége a tét.

Aki azt írja, hogy nem zavarja meg nincs hozzá másnak köze, az maga is putriban él? Mert nem hiszem, hogy normálisan gondozza a saját kertjét, és mosolyogva tűri a fentieket, amiket leírtam.

Aki szerint ez így normális, és hagyni kell, nem kell vele foglalkozni az maga is egy nemtörődöm, felelőtlen ember.

Be kéne látni, hogy nem csak jogokkal jár a magántulajdon, hanem kötelezettségekkel is.

Nyilván az ilyen embereknek az lesz az első dolguk, hogy lepontozzák ezt a választ.

Én most is épp fűnyírásból jöttem be és ültem le kicsit a gép elé pihenni. Mert én legalább rendben tartom a sajátomat.

2020. máj. 4. 16:10
 8/15 anonim ***** válasza:
59%

Higgadj le!

3-as vagyok és én EZT írtam:

"A fű önmagában szerintem senkit nem zavar, a félméteres fűhöz sincs senkinek köze, legfeljebb ronda és idővel kipusztul, de ezért nem jelenthetnek fel."

Nos:

Bálunk a fű az fű és nem gaz.

A gaz az a gaz, de nem arról írtam.

És valóban senki FÜVÉNEK a hosszát nem szabhatod meg, van aki 2 cm-esen szereti, van aki 20 cm-esen, SEMMI KÖZÖD HOZZÁ!

A hozzászólásom további részét a sikló kivételével koppintottad, kevesebb hablattyal, de azt írtam amit te, csak jóval előtted.

2020. máj. 4. 16:58
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem voltam ideges.

De engedd már meg, hogy kifejtsem a véleményem, ha már rákattintottam a kérdésre.

A válaszod nem olvastam el végig, és bocsáss meg, de nem koppintok, hanem van saját véleményem.

Ebben a kérdésben kb 2 féle álláspont létezik, és van pár milliárd ember, szóval dolgozd fel, hogy esetleg nem vagy egyedül a véleményeddel.

Jellemzően a gazt is fűnek nevezi az átlagember, hiszen azt mondjuk, "lenyírom a füvet", akkor is, ha az életben nem volt valódi füvesítés, csak nő, ami nő, magától.

Szóval ebbe (is) felesleges volt belekötni, nem is értem, miért kezdtél el hisztizni bármin is. De ha ez neked jó, hát legyen.

2020. máj. 4. 18:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nevezem a gazt fűnek, de ez a hozzászólásomból ki is derült.

Nem kötelező minden hozzászólást elolvasni, de legalább azt illene, akit kritikával akarsz illetni, mert a végén még kiderül, hogy értelmetlen a szöveged és indokolatlan a sértegetésed!

Azt meg te engedd meg, hogy visszautasítsam, hogy putrilakónak hordasz el, vagy feltételezésekbe bocsátkozol a kertem ápoltságával kapcsolatban!

A legjobb napjaidon sem tudsz elképzelni olyan "putrit", mint amilyenben én lakom!

Hát nagyjából ennyit, a felületes olvasásodról és az értelmes hozzászólásodról!

2020. máj. 4. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!