Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyep műtrágyázás mivel?

Gyep műtrágyázás mivel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy kb. 700-800 m2 gyepesített terület a telken. Tavaly füvesítettük. Hamarosan rövidre vágom, és szereztem egy szellőztetőgépet, hogy át is szellőztessem szépen. Utána viszont kellene valami gyeptrágya is.

Tudnátok ajánlani tavaszra és őszre is konkrét műtrágyatípust (akár márkanévvel, hivatkozással), amire nem menne rá ingem-gatyám. Amiket eddig néztem - konkrét gyeptrágyák -, azok ekkora területre kisebb vagyonba kerülnének. Állítólag jók olcsóbb, nagy (25-50 kg) kiszerelésű műtrágyák is, de nem igazán vagyok képben ezek terén. Ha tudtok, segítsetek kérlek konkrét típussal, esetleg adagolási mennyiséggel is.

2020. ápr. 16. 22:52
 1/2 anonim ***** válasza:
11%
Felesleges ennyit költeni rá. Rendszeresen locsold és nyird.
2020. ápr. 17. 07:55
 2/2 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem, ha egy hidegfronti eső előtt kiszórod, ez a 25 kilónyi elég lesz neked a 800 m2-re.

[link]

Én is eleinte kimondottan gyeptrágyát használtam, ami lassan oldódik, de tényleg nagyon drága. Inkább veszem a klasszikus kiszerelést, és legfeljebb 2 külön részletben, egy hónapnyi különbséggel szórom ki.

2020. ápr. 17. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!