Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyep műtrágyázás, műtrágyaszór...

Gyep műtrágyázás, műtrágyaszóró nélkül hogyan?

Figyelt kérdés

Kézzel hogy szórjam el egyenletesen? Odáig jutottam, hogy egy evőkanál per négyzetméter kell belőle, de félek, hogy többet árt mint használ, ha rosszul terítem el. Van erre valami trükk vagy praktika?

Eső előtt kell ugye?

#fű #gyep #műtrágya #műtrágyaszóró
2015. jún. 23. 08:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

mert milyen műtrágya hogy ennyi kell és ezt hogy számoltad ki milyen dózissal ?? mennyit akarsz és mekkora területre ?

amúgy igen eső előtt vagy locsolni kell a megfelelő hatásért hogy ne menjen kárba amit kiszórtál meg hogy ne égessen.

általában amiből ilyen kevés kell az vízoldható szokott lenni és azt feloldod és kilocsolod ami meg kiszórásra való azt hektáronként 100-400 kilóig szokták meghatározni attól is függ mire mikor mit. az aszt jeleni hogy 10 nm-re kell 0.1-0.4 kilóig azt meg kb kiméred és marékkal széthajintod mintha horgászathoz etetnél be kukoricával. :)

2015. jún. 23. 08:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Az van ráírva, hogy 30 g\ m2. Az kb egy evőkanál. 500 m2 fűre kellene, de nincs se szóróm, se permetezőm. Nincs ráírva, hogy oldható lenne, Aldiban vettem, valami Gardenline Rasenfit. Oldjam fel öntözőkannában? Vagy hogy?
2015. jún. 23. 08:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Itt a helyi gépkölcsönzőbe van ilyen kis szórókocsi.

[link]

Azthiszem 1000 ft/nap áron adja bérbe a csávó nálunk.

Én ezzel szoktam csinálni.

2015. jún. 23. 10:24
 4/11 anonim ***** válasza:
hát mondjuk ezt tényleg kemény szépen eloszlatni. Szerintem akkor próbáld meg megnézni hogy hogy oldódik a vízben aztán meg ha szépen eloldódik beleöntöd egy hordó vízbe oszt szépen szétlocsolod vagy ha van ez a gyeplocsolód amit leszúrsz oszt körbe locsol arra rákötöd egy szivattyúval és az szépen szétnyomja. vagy amit az előző javasolt kölcsönző.
2015. jún. 23. 11:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Nagyon rosszul oldódik vízben :-\ A kölcsönző meg azért nem jó, mert nincs se kutam, se szivattyúm, vezetékes vízzel meg nem annyira jó buli egész nap önteni. Az eső meg most esik, hetek óta először:-\ szerintem elszórom kézzel, aztán lesz ami lesz:) ha magasra dobom elvileg jobban oszlik. Ha kisül a maradék fű is, majd megírom tanulság képpen :-D
2015. jún. 23. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:
A kölcsönzős szórókocsihoz hogy jön a kút meg a szivattyú?:) Ahhoz nem kell:) Belerakod a cuccot aztán tolód és szórja ki a beállított mennyiségben egyenletesen:)
2015. jún. 23. 11:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Eddig a szaki műtrágyázta, aki a füvet telepítette. Az is kézzel szórta.

Szerintem a helyi adottságok alapján oszd fel az 500 m2-t több részterületre, és annak megfelelő adagokat szórj szét. Már az első részterületen észre fogod venni, hogy túl sokat, vagy túl keveset szórsz, és korrigálhatsz...

2015. jún. 23. 12:02
 8/11 A kérdező kommentje:

6-os, úgy, hogy be kell önteni rengeteg vízzel, és semmi kedvem a vízszámlához :-D

Felosztom! Az lesz! Köszi a tippeket!

2015. jún. 23. 12:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Igen, ez jó ötlet, én is fel szoktam osztani kisebb darabokra a területet.

Úgy szórd, ahogy búzát vetnek, annál is fontos az egyenletesség:

https://www.youtube.com/watch?v=gcyTKhDPBxI

Marékba veszed a műtrágyát (magad elé karolt vödörből), és lendítésnél fokozatosan nyitod ki a markod. A mozdulat elején a kézhát menjen előre, a mozdulat végére már a tenyér nézzen felfelé. Könyökből adod az ívet, a felkar ne sokat mozogjon.

Utána az esetleg kimaradt részekre még szórhatsz pluszban. (Kell egy kis idő, hogy ráérezz.)

Nem kell így körben, mint a filmen (ez már haladóknak való), hanem csak egy pásztát vigyél egyszerre.

2015. jún. 23. 18:25
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat! Megoldottam:) Meglepően könnyű volt egyenletesen szétszórni, tök felesleges lett volna ezért kocsit bérelni vagy venni. Nagyon könnyen terül. Aki vetett már életében fűmagot, az nyugodtan vágjon bele:)

Utolsó, köszi a videót!

2015. jún. 23. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!