Gyep műtrágyázás, műtrágyaszóró nélkül hogyan?
Kézzel hogy szórjam el egyenletesen? Odáig jutottam, hogy egy evőkanál per négyzetméter kell belőle, de félek, hogy többet árt mint használ, ha rosszul terítem el. Van erre valami trükk vagy praktika?
Eső előtt kell ugye?
mert milyen műtrágya hogy ennyi kell és ezt hogy számoltad ki milyen dózissal ?? mennyit akarsz és mekkora területre ?
amúgy igen eső előtt vagy locsolni kell a megfelelő hatásért hogy ne menjen kárba amit kiszórtál meg hogy ne égessen.
általában amiből ilyen kevés kell az vízoldható szokott lenni és azt feloldod és kilocsolod ami meg kiszórásra való azt hektáronként 100-400 kilóig szokták meghatározni attól is függ mire mikor mit. az aszt jeleni hogy 10 nm-re kell 0.1-0.4 kilóig azt meg kb kiméred és marékkal széthajintod mintha horgászathoz etetnél be kukoricával. :)
Itt a helyi gépkölcsönzőbe van ilyen kis szórókocsi.
Azthiszem 1000 ft/nap áron adja bérbe a csávó nálunk.
Én ezzel szoktam csinálni.
Eddig a szaki műtrágyázta, aki a füvet telepítette. Az is kézzel szórta.
Szerintem a helyi adottságok alapján oszd fel az 500 m2-t több részterületre, és annak megfelelő adagokat szórj szét. Már az első részterületen észre fogod venni, hogy túl sokat, vagy túl keveset szórsz, és korrigálhatsz...
6-os, úgy, hogy be kell önteni rengeteg vízzel, és semmi kedvem a vízszámlához :-D
Felosztom! Az lesz! Köszi a tippeket!
Igen, ez jó ötlet, én is fel szoktam osztani kisebb darabokra a területet.
Úgy szórd, ahogy búzát vetnek, annál is fontos az egyenletesség:
https://www.youtube.com/watch?v=gcyTKhDPBxI
Marékba veszed a műtrágyát (magad elé karolt vödörből), és lendítésnél fokozatosan nyitod ki a markod. A mozdulat elején a kézhát menjen előre, a mozdulat végére már a tenyér nézzen felfelé. Könyökből adod az ívet, a felkar ne sokat mozogjon.
Utána az esetleg kimaradt részekre még szórhatsz pluszban. (Kell egy kis idő, hogy ráérezz.)
Nem kell így körben, mint a filmen (ez már haladóknak való), hanem csak egy pásztát vigyél egyszerre.
Köszi a tanácsokat! Megoldottam:) Meglepően könnyű volt egyenletesen szétszórni, tök felesleges lett volna ezért kocsit bérelni vagy venni. Nagyon könnyen terül. Aki vetett már életében fűmagot, az nyugodtan vágjon bele:)
Utolsó, köszi a videót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!