Milyen fűkaszák javasoltok 30 ezer alatt?
Strausról nem sok jót hallani. Inkább Demon, az egy fél kategóriával magasabb szint, drágább is. Piacon 26-ért adták, amikor még volt piac.
Ezeknél az olcsóknál az van, hogy nagy ritkán valami jobb alkatrészeket használnak hozzájuk, ami kimarad egy neves gyártó megrendeléséből, és emiatt sokat bírnak. De általában nem. Szerencsejáték. Aki mondjuk csak 200 m2-t vág, annak ez való, de komolyabb munkához már bizony költeni kell.
Barátom is vett a piacon 25 ezerért egy kaszát. Már legalább 10 éve megvan neki, s volt, hogy FS 410-esek mellett dolgozott, s bírta a tempót.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy szerencsésen ki lehet fogni jó gépet is, de kb. 10-ből 1 lesz ilyen, a többi semmit sem ér.
Ha otthonra kell és megbízható, akkor Hecht 1445 elektromos. [link]
Ha nincs hosszabbítód, lehet, hogy nem áll meg 30 alatt, és persze türelmesen rá kell állni a kábel átszedegetésére és a nem célszerű körbejárásra. Cserébe faék egyszerű, egy motor, egy kondi, egy lágyindító, egy kapcsoló. Kb kínai benzinesből a becsületesebbekkel vetekszik az ereje (matematikailag is 2 valós lóerő), viszont a fordultszámát olyan hamar visszanyeri, hogy jóval haladósabb a határain is. Csak a max fordulatot ismeri, és mivel nincs kuplung, késsel nem mernék ismeretlenbe vagy ismert nagy köves, drótos, kivágott fás helyen nyírni, mert előbb-utóbb szétkapja magát rajta. Volt szerencsém bokormaradványba ütközni késsel, nagyot szól, tekeredik egy nagyot a teljes hajtás. Engem kárpótol mindezekért, hogy nem kell keverékkel és az ő eltarthatósági idejével foglalkozni, nincs melegedés és random hibák miatta, nincs rezgés (husq t25 fejjel), pihekönnyű, haladós, nem zabálok trabantfüstöt, lényegesen halkabb, meg ugye önindítós... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!