Fatuskó eltávolítása minél egyszerűbben, gyorsabban?
Nekem csak a kiásás működött. 1 nap/gyökér. Nem tudom mekkora fenyők voltak, de nálam csak egy régen kivágott valami óriási lombhullató Maradványát nem tudtam egyedül kiszedni, oda kellett csak markoló.
Ha viszont a földben nem zavar a gyökér, akkor van ilyen marógép, amivel szét lehet forgácsolni azt ami látszik. Nekem más semmi nem jött be. Próbáltam szétfurkálni és különféle anyagokkal szétrohasztani, de semmi hatás.
Nálunk fejszével négyzethálósan be lett vagdosva amilyen sűrűn és mélyen csak lehetett a törzs (cseresznyefa) és a résekbe be lett öntve Glialka, 2-3 naponta locsolva, kb. 10x. Úgy tűnik, hogy működött.
Egy év alatt teljesen elkorhadt, kitöredezett a föld feletti része, a gyökérrel mi újság, azzal nem foglalkozunk, de a természet teszi a dolgát, nyilván az is megsemmisül(t).
A fenyő töve magától is elhal, nem egy sarjadzó növény, 10 éves kor után már nem bírja a tövig vágást. De a glifozát az tényleg meggyorsítja egy évvel a korhadást, mert egyből elhalnak az élő részek, és nyitva az út a korhasztó gombáknak. Nem zavarja őket a glifozát, imádják az így elpusztult növényeket. Kell vagy 4 év azért, mire teljesen elporladnak.
Vagy ha annyira zavaró, visszahívod a fűrészest, talajszinthez közel elvágatod a tönköket, és fejszével felülről vagdosva lefaragsz még 5-10 centit, az bevállalható munka, 15 perc/tönk. A fenyő puhafa. Aztán betakarod földdel. 6-8 év múlva lesz ott egy gödör, ha beomlik a korhadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!