Excelben hogy lehet ezt minél egyszerűbben megoldani? A, B és C cellába írt értékek összege a D cellába kerüljön kiírásra.
Ha a D oszlopba szeretném megkapni az A+B+C összegeket így: D1=A1+B1+C1; D2=A2+B2+C2, stb., azt hogy tudom elérni függvénnyel? Soronként kell a függvényt beírni egyesével a D oszlop celláiba?
Milyen egyszerűbb módja volna ennek?
Nem szeretnék hülyeséget mondani, mert nem vagyok gépközelben, de úgy emlékszem, hogy ha az első sorban megoldottad az összeadást, akkor a D1-re kattintva, lehúzod azt, addig ameddig azt akarod, hogy ugyanazt az összeadást elvégezze az adott sorokra.
Ilyenkor ugyanazt a műveletet hajtja végig minden soron, csak a saját A, B, C értékeivel.
Nagyon szépen köszönöm mindkét választ!!!!
Az összeadás függvényét ismertem. Csak azt nem tudtam, hogy ha 1-nél több sorra kell azt végrehajtatni (konkrétan 253 sorra), akkor hogyan lehet egyszerűen megoldani. Köszönöm szépen!
Excel 2019-ben a teljes táblázat kijelölése után, ha a CTRL+Q billentyű kombinációt lenyomod, akkor megjelenik egy menü, ahonnan különböző funkciókat/függvényeket lehet a kijelölésre alkalmazni. A kis képek a választási lehetőségek, melyekre víve az egeret, kattintás nélkül is megmutatja, hogy mi lenne az eredménye, ha azt a funkciót választanád.
"Összegek" alatt találod a keresett összegzési változatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!