Vettem most a LIDL-ben kapható eperpalántákat (6db). Ma nagyon jó idő volt, a hőmérő szerint 20 fok. És ki is ültettük a kert napos részébe, meg marad?
Ha az van irva ,hogy májusban,ugye az nem március vége .
Most a köv,hétre kemény fagyokat jeleznek .Ezek a kis növények gyökerei nem tudnak megtapadni a földben,naponta öntözni kellene .Ne gondold ennyivel előbb fogsz epret szedni .Igaz hogy az eper jól birja a fagyot,de ha ránézel az ősszel már földben lévőkre,azok is megviseltnek látszódnak.
Epret ültetni ősszel kell, ha rendes termést szeretnénk. Májusban semmi értelme, akkor már lassan szedni kell. Tavasszal a március az, amikor még jó lehet, ha elég nagy földdel ültetjük. Várhattál volna ugyan pár napot a bezengett fagy miatt, de már mindegy, ne szedd ki őket. A szabadban telelő epreknek nem lesz bajuk, de ha ezeket meghajtatták fóliában, akkor már károsodhatnak. (Nem tudom, milyen fenológiai állapotban vannak a tieid.)
Biztos, ami biztos, én összeszednék 6 műanyag cserepet meg 6 műanyag vödröt, és erre a két veszélyes éjszakára rájuk tenném, jól lenyomva a földbe. Sokat nem, de 2-3 fokot jelentenek így duplán, több meg egész biztosan nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!