Kezdőoldal » Otthon » Kert » Paradicsom bujtásának (5...

Paradicsom bujtásának (5 napos még nem jöttek ki a gyökerei, vízben van ) a szobahőmérséklet ( 19-20 ) megfelel?

Figyelt kérdés
Ha kinőnek a gyökerei és elültettem , akkor tegyem hidegebbre?
2017. nov. 11. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Paradicsomot lehet bujtással szaporitani?
2017. nov. 11. 17:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Pár napja paprikával próbált meg valaki így ügyeskedni .

Nem értem miért ezzel próbálkoznak,mikor ott a biztos a magról ültetés .

2017. nov. 11. 17:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Megfelel ennyi.

Ha hidegebbre teszed, akkor a gyökérfejlődés leáll.

Ha nem teszed hidegebbre, akkor rettenetesen meg fog nyúlni. A teljes begyökeresedéshez kell egy hónap a földben, melegben.

Esetleg azt lehet tenni, hogy amint egy kicsit gyökeresedni kezd, tedd földbe, ablakba, utána egy hónap múlva hidegre. Majd tavasszal, amikor kirakod a szabadba, akkor a föld felett levágod, és a tő majd szép, egészséges szárat nevel kint.

Hogy mi értelme van ilyenkor gyökereztetni, azt én sem értem.

2017. nov. 11. 18:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Azért akarom most gyökereztetni , hogy májusra jó hosszú tövű növény szeretnék , mélyen ledugom ültetéskor a tövet ( csak a teteje fog kilógni ) , az begyökeresedik és több lesz a termés.
2017. nov. 13. 16:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Annak nincs nagy jelentősége, hogy mekkora gyökereket nevel a szobában. Az a lényeg, hogy a szabadban mekkora gyökereket tud nevelni, ezek határozzák meg a fejlődését.

Nyilván persze, ha egy 5 l-es cserépben jól begyökeresedik, akkor jobban fogja kezdeni a jövő évet, de ez csak növényházban képzelhető el, szobában nemigen fogja túlélni a telet, vagy ha igen, akkor is nagyon legyengülve.

De azért csináld, a személyes tapasztalat nem árt, legfeljebb tudni fogod, hogy hogyan nem működik a dolog.

2017. nov. 14. 06:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, és ha mélyen ledugod a földbe a szárát is, attól nem lesz több gyökér, vagy jobb termés. Ezt csak azért szokták csinálni, hogy a nem tökéletes tartás miatt megnyúlt szár eltűnjön a felszínről, masszívabb legyen a növény.

A növény szempontjából teljesen mindegy, hogy egy adott gyökértömeget a normál helyéről, vagy a szárból indulva fejleszt, a lényeg a mennyiség.

2017. nov. 14. 06:56
 7/8 A kérdező kommentje:

A szobában télen nem akarom gyökereztetni , csak hosszú szárat akarok valahogyan " előállítani " .

Tavasszal ledugom a teljes szárat a föld alá , így az begyökeresedik.Tehát nem 5 cm hosszon fog gyökeret növeszteni , hanem 15-20 cm - en ( a tő hosszától függően ).Remélem , hogy így több vizet és tápanyagot tud majd felvenni jövőre.

2017. nov. 15. 18:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Hosszú szárad jelenleg is van. Akkora, amekkorát gyökereztetni kezdesz.

Mint írtam, annak nincs semmi jelentősége, hogy a gyökerek a normál helyről, vagy a szárból indulnak-e. Az a lényeg, hogy végül mekkora lesz a gyökértömeg.

2017. nov. 16. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!