Fügéből tudok fát nevelni metszéssel?
Most vettem egy konteneres fügefát, de nem bokorra hanem koronas fava szeretnem metszessel nevelni,ha megoldhato.
Lassu vagy gyors novekedesu?
Mennyire szemetel?
A fügét a fagy metszi szóval lehet néha majd lefagy a tövéig, utána meg bokrosodni fog.
Elég gyorsan nől de az 50-75% a le is fagy tavaszra.
És mi az, hogy mennyire szemetel?
Nagyok a levelei amik ősszel lehullanak ha erre gondolsz.
Termes virag stb. Nem a leveleire gondoltam az nyilvan termeszetes.
Szoval akkor hogy kisebb koronas fa legyen belole azt felejtsem el ?
1 voltam
A termései ha nem érnek be rajta maradnak ilyen szempontbol nem szemetel.
Az én fügebokraim 3 évesek, a ház mögött, ahol szélvédett és állandóan süt a nap. Minden évben a vastagabb tövek megmaradnak ezért mindig kicsit feljebb hajt ki. Tavaj agusztusra elérték a 3 méter magasságot.
De nem ajánlom metszeni meg ritkitani, mert soha nem tudhatod melyik ág fagyott el teljesen és melyik hajt ki.
Szinte csak megativat irtatok rola. Nem is ertem akkor ki ultet fugefat...
Es akkor amiket latok hatalmas fugek azok minden evben tavasztol oszig akkorara nonek nullarol ?
Lehet kapni fugefat.
Ami direkt úgy van metszve. Nekem bokor van, annak a középső ága ki volt vágva.
Én úgy kaptam Pécs környékéről.Ott szépen terem a Mecsek oldalán.Nálunk nem olyan az éghajlat,de szépen növekszik.
Már több mint 20 éves,a fő ágai 6-8-10 cm.Már láncfűrész kell a ritkitáshoz.Kb 3 m magas .Majd minden éven elfagy,de újra hajt .Tavaly már azt hittem vége is.Terem is,de km csak az árnyéka miatt kell,nagyok a levelei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!