Növény egyik fele elfagyott? Mit tegyek vele?
Figyelt kérdés
Az enyhe tél miatt a két ablak közt teleltettem a fittoniáimat. Nem is volt gond velük, de azt hiszem, az ablak egyik fele jobban húzhat, mert az ottani növénynek a "hátulja" elfagyott, amikor keményebb mínuszok voltak. Az egyik oldala szanaszét van száradva, a másik teljesen egészséges, mintha kettévágták volna. Szeretném, ha újra elfoglalná az egész cserepet, szerintetek mit csináljak vele? Vágjam le az elszáradt részeket, vagy nagyobb beavatkozás kell?2020. márc. 4. 13:44
1/4 anonim válasza:
Ami megfagyott azokból már tuti semmi sem lesz.
Az élő kihajthat.
2/4 anonim válasza:
A száraz részeket levágod, kész. Több külön gyökérrel rendelkező részről van szó, az egészségesek majd idővel benövik az üres részt. Az üres legyen a fény felé, akkor majd arra mennek az új sarjak.
Vagy ha nem túl nagy a cserép, akkor az élőket ültesd át egy nagyobb cserépbe, friss földbe úgy, hogy az élő rész a cserép közepén legyen. (Miután kiütötted a cserépből, az elhalt rész földjét szedd le, a többit egyben tedd az új cserép közepébe. Mint tőosztásnál.)
3/4 A kérdező kommentje:
Levágtam és a fény felé fordítottam a "kopasz" részt. Ha csak egy kicsit arra vándorol a növény, már jók vagyunk.
Köszönöm a segítséget! :)
2020. márc. 7. 14:45
4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos miután megnyírtam, napokon belül elszáradt a másik fele is :( Nem baj, legközelebb majd jobban vigyázok rá :)
2020. ápr. 24. 16:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!