Valaki megtudná mondani milyen növények láthatóak az alábbi képeken?
Elég beteg dolog egy cserépbe tenni a kövirózsát meg a fokföldit. Meg még a moha is melléjük...
A kövirózsákat mielőbb menekítsd ki a szabadba, mert bent tönkremennek. Ha csak kihúzod őket a cserépből, és kihajítod az erkélyre, még azt is túlélik. A lakást nem. Fogj mondjuk egy 12-es cserepet, meg valami laza virágföldet, és ebbe ültetve tedd ki őket a szabad levegőre. Most már nemigen lesz akkora fagy, hogy - a benti tartás következményeként - gondot okozzon.
A fokföldit meg egy 10-es cserépbe, általános virágföldbe ültesd. Vagy ha csak 8-as van otthon, egyelőre az is elég. Ebben a nagyban az is tönkremegy, főleg, ha mindig nedvesen tartod a földjét.
Akárcsak az első válaszoló, én is csak az első képen látható fokföldi ibolyát és a kövirózsákat ismertem fel.
A 3. válaszoló üzenetét annyiban egészítem ki, hogy a kövirózsa a nálunk előforduló leghidegebb telet is vígan kibírja a szabadban. Évről-évre én is az erkélyen tartom, különösebb károsodás nélkül (elhalnak ugyan az alsó levelei, amit tavasszal eltávolítok, de ez megtörténne a szobában is). Szereti a tápdús, laza, homokos talaj. Faluhelyen a kinti WC cserepére terítettek tehéntrágyát és abba szúrták be a tövét. Akkor kapott vizet, amikor esett. Kibírta!
Két éve az erkélyen akkora vastag virágszárat hajtott, mint a kisujjam. Igénytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!