Kezdőoldal » Otthon » Kert » Madárbarát a kerted?

Madárbarát a kerted?

Figyelt kérdés
Helyeztél-e ki madárodúkat, vannak-e fészkelési helyet, táplálékot adó növények a kertben, télen van-e kinn madáretető, nyáron itató stb.?
2010. júl. 21. 18:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Azért örülök, hogy vannak még "madárbarát" emberek.:) Nem csak olyanok, akik nyíllal meg légpuskával lelövik a gólyákat, meg leverik a fecskefészket, mondván hogy hangosak...

18:54-esnek. Nem is kell gyártanod, rendelhetsz is.:) Fentebb már írtam a linket, hogy honnan. Amugy meg persze, tudnak fészket rakni, de ha nincs hova? Mert sok, akár a kertben is megtelepedő madár odúban költ legszívesebben, amiket a természetben harkályok vájnak a fák törzsébe. A túlzott fakivágások miatt azonban az ilyen fák száma csökken és ezeket pótolhatjuk mi mesterséges madárodúkkal.

2010. júl. 26. 14:50
 12/13 anonim ***** válasza:

Mi madárbarátok vagyunk, ottvannak a tyúkok!

Csak itató van kinnt a kisebb madaraknak. Verebek megeszik a tyukok kajáját, azt nem díjazuk, mert 1 kiló vagy 2 is elmegy pluszba NAPONTA. Akkor csinálok valami jó ronda madárriasztót! (pénzünk nincs rendelni).

2010. júl. 29. 21:10
 13/13 anonim ***** válasza:
A kertünk vonzza őket, mert gyakran széttúrják a mulcsot, amit már hálóval kell lefednem. Idegbajt kapok tőlük. Én már egy ideje nem vagyok madárbarát. :) Talán egy kevésbé kényes helyre ki kéne tennem nekik táplálékot, hátha akkor nem garázádálkodnak.
2012. dec. 4. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!