Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szabadgyökeres csemete ültetés...

Szabadgyökeres csemete ültetésénél ti áztattátok a gyökérzetét?

Figyelt kérdés
Én úgy döntöttem, hogy nem teszem mert eleve egy nagy zsák nedves földben érkezett meg hozzám.

#dió #oltvány #Szabadgyökér
2019. nov. 16. 15:53
 1/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Sose szoktam azonnal ültetem úgy is ott meg egyébként is be kell iszapolni bő vízzel. Megint más ha napokig nem tudnám elültetni akkor nyilván vízbe tenném. Külön áztatgatni felesleges
2019. nov. 16. 16:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Én is beiszapoltam és annyi. Most nekem locsolgatnom kell fagyokig, vagy kupacoljam fel a földet a tövéhez?
2019. nov. 16. 16:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell locsolgatni,inkább majd tavasszal ha kevés csapadék lesz .
2019. nov. 16. 16:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Jól csináltad és ne is locsold már, majd tavasszal.
2019. nov. 16. 17:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad áztatni. Leáznak a gyökérszőrökhöz tapadt talajszemcsék, nehezebben indul meg a gyökeresedés. (Az egyébként már most beindul jó esetben, mert ott lent még meleg a talaj.) Többféle gyümölcsfa (nem mindegyik) gyökere elhal a vízben. Az őszibarack abszolút nem bírja a vízben állást, de pl. meggy, cseresznye, dió se szereti. A szilva meg az alma jól bírja viszonylag, de jót azoknak se tesz.

Ültetéskor be kell iszapolni, utána júniusig nemigen lesz szükség öntözésre, mert addig csak a talajfelszín fog kiszáradni, a gyökérszint nedves lesz annyira, amennyire kell.

2019. nov. 17. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!