Szabadgyökeres csemete ültetésénél ti áztattátok a gyökérzetét?
Figyelt kérdés
Én úgy döntöttem, hogy nem teszem mert eleve egy nagy zsák nedves földben érkezett meg hozzám.2019. nov. 16. 15:53
1/5 mindentudó99 válasza:
Sose szoktam azonnal ültetem úgy is ott meg egyébként is be kell iszapolni bő vízzel. Megint más ha napokig nem tudnám elültetni akkor nyilván vízbe tenném. Külön áztatgatni felesleges
2/5 A kérdező kommentje:
Én is beiszapoltam és annyi. Most nekem locsolgatnom kell fagyokig, vagy kupacoljam fel a földet a tövéhez?
2019. nov. 16. 16:26
3/5 anonim válasza:
Nem kell locsolgatni,inkább majd tavasszal ha kevés csapadék lesz .
4/5 anonim válasza:
Jól csináltad és ne is locsold már, majd tavasszal.
5/5 anonim válasza:
Nem szabad áztatni. Leáznak a gyökérszőrökhöz tapadt talajszemcsék, nehezebben indul meg a gyökeresedés. (Az egyébként már most beindul jó esetben, mert ott lent még meleg a talaj.) Többféle gyümölcsfa (nem mindegyik) gyökere elhal a vízben. Az őszibarack abszolút nem bírja a vízben állást, de pl. meggy, cseresznye, dió se szereti. A szilva meg az alma jól bírja viszonylag, de jót azoknak se tesz.
Ültetéskor be kell iszapolni, utána júniusig nemigen lesz szükség öntözésre, mert addig csak a talajfelszín fog kiszáradni, a gyökérszint nedves lesz annyira, amennyire kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!