Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kajszi csemete metszése?

Kajszi csemete metszése?

Figyelt kérdés
Tavaly előtt ősszel ültetett kajszi fám koronaalakja nem tetszik. Meglehetősen elcsesztem a metszését, az alsó elágazása elég magasan van (~120 cm) ez alatt abszolút nincs hajtás, valamint csak két fő ág van rajta. Idén tavasszal már termett is. Viszont elképzeltem, hogy fog így kinézni és nem vagyok elragadtatva tőle. Megcsinálhatom most rajta, hogy 70 cm-nél elvágom a francba? Újra fog hajtani? Vagy nagy trauma éri? Mert akkor inkább így marad. A segítséget előre is köszönöm!
2019. szept. 30. 11:26
 1/3 mindentudó99 ***** válasza:
A 120 centivel nincs baj szerintem. De igen k8hajt ha visszavágod. Bár inkább csonkáznám az egyik ágat a masikat meg visszavágnám. Aztán onnan a hajtásokból indítani anyyi ágat amennyit szeretnél.
2019. szept. 30. 11:43
 2/3 anonim ***** válasza:

De nem most, hanem tavasszal. Egyrészt fiatal fa, másrészt drasztikus metszésről van szó, és mindkettő miatt csak tavasszal szabad hozzányúlni. Ha most vágod vissza ilyen erősen, akkor kb. visszafagy egy komolyabb télen. A kajszitermesztés északi határán vagyunk.

Szerintem a 120 centihez már ne nyúlj, de az elágazások felett ne sokat hagyj. Az jó úgy, ha a két ág formája és elhelyezkedése engedi, hogy a függőlegesebbet hosszabbra hagyod, a másikat rövidebbre.

2019. szept. 30. 19:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen!
2019. okt. 1. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!