Lehet, de csak a lombvesztés után.
Mi szileket ültettünk (sövénynek) ősszel, lombvesztés után, de még a fagyok beállta előtt, s mind megmaradt.
Végül is ha a gyökérzetnél nagyobb földlabdával ülteted, ami nem potyog közben széjjel, azt se tudja, hogy át lett ültetve...
Ültettem én már sok fát "nem megfelelő" módon és időpontban, aztán gyönyörűen megvannak. Meg ültettem kényesebb francokat "megfelelő" módon, aztán még sincsenek. Én azt mondom, ha egy fa nem marad meg, akkor ne csak az ültetésben keressük a hibát, hanem az a fa amúgy se lett volna valami életképes / odavaló. Jobb is, ha ez rögtön kiderül, nem 5-10 év helyben döglődés után. Életképes, odavaló fa játszva kiheveri a szakszerűtlen átültetést is, és hamar növekedésnek indul.
Ősszel, lombhullás után a legjobb.
Utána még a tavaszi kihajtásig bármikor lehet, amikor nincs fagy. De az őszi ültetés a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!