Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kaptam egy cserepes fát,...

Kaptam egy cserepes fát, virágot, bokrot, még magam sem tudom hogy miféle. Valaki esetleg tudna ezzel kapcsolatban információt szolgáltatni, hogy mi lehet ez?

Figyelt kérdés
[link]
2019. okt. 28. 12:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Euphorbia leuconeura, esetleg valami rokona.

Mint a kutyatejek jellemzően, bőrirritációt okozhat, úgyhogy ne nagyon fogdosd. Ha letörik egy levele, és véletlenül a fehér nedve a kezedre megy, azonnal rohanj a fürdőszobába lemosni. Ennyi elővigyázatosság elég is. Ha nem eszed meg, nem halsz meg tőle, bármit írnak is a neten...

Télre érdemes lenne mérsékelt hőmérsékleten - úgy 20 fokig - tartani, és persze így ablak előtt, hogy ne nyúljon meg.

Nem látni a cserepét, lehet, hogy túl nagy, és a túlöntözés miatt nincs több levele.

2019. okt. 28. 15:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ismét megnyitottam, és így már megjelent a kép alja is...

Tényleg nagy a cserepe. Ha nem csak 10-20 naponta öntözték ilyen sok földben, akkor felléphetett egy részleges gyökérpusztulás.

2019. okt. 28. 15:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget 😊
2019. okt. 29. 11:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Egyébként ebben a cserépben kaptuk, az első héten el is dobálta a leveleit, ezek már teljesen újak.
2019. okt. 29. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Ja, csak nálad dobálta el a leveleit? Az lehetett még hősokk miatt is. Pl. a régi tulajnál a kertben volt, vagy fűtetlen előtérben, te meg betetted a melegre.

A meleg hely megnyúlást fog okozni jó eséllyel.

2019. okt. 29. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!