Kaptam egy cserepes fát, virágot, bokrot, még magam sem tudom hogy miféle. Valaki esetleg tudna ezzel kapcsolatban információt szolgáltatni, hogy mi lehet ez?
Euphorbia leuconeura, esetleg valami rokona.
Mint a kutyatejek jellemzően, bőrirritációt okozhat, úgyhogy ne nagyon fogdosd. Ha letörik egy levele, és véletlenül a fehér nedve a kezedre megy, azonnal rohanj a fürdőszobába lemosni. Ennyi elővigyázatosság elég is. Ha nem eszed meg, nem halsz meg tőle, bármit írnak is a neten...
Télre érdemes lenne mérsékelt hőmérsékleten - úgy 20 fokig - tartani, és persze így ablak előtt, hogy ne nyúljon meg.
Nem látni a cserepét, lehet, hogy túl nagy, és a túlöntözés miatt nincs több levele.
Ismét megnyitottam, és így már megjelent a kép alja is...
Tényleg nagy a cserepe. Ha nem csak 10-20 naponta öntözték ilyen sok földben, akkor felléphetett egy részleges gyökérpusztulás.
Ja, csak nálad dobálta el a leveleit? Az lehetett még hősokk miatt is. Pl. a régi tulajnál a kertben volt, vagy fűtetlen előtérben, te meg betetted a melegre.
A meleg hely megnyúlást fog okozni jó eséllyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!