Kezdőoldal » Otthon » Kert » Aszparágusz kint a kertben,...

Aszparágusz kint a kertben, ez létezik? Hatalmasra megnőtt. Van kinti fajtája is, ami bírja a fagyot?

Figyelt kérdés

Régebben volt egy aszparáguszom, ami rosszul tűrte a hideget, sajnos egy ideig nem fűtöttünk ott, ahol volt, és annyi is lett neki.

Tudom, a túl meleget sem szereti, de télen hűvös helyen, mégis fagymentes helyen kéne tartani.

Most egy nagyon gazos telekre tévedtem, mert ősszel bejárom a környéket és gyűjtök gyógynövényeket. Ezt a telket valószínüleg évtizedek óta nem gondozzák, és ott találtam egy hatalmasra nőtt aszparáguszt. A leveleit ismertem fel, aléggé meglepődtem, de tuti az volt, mert a kis piros bogyói is rajta voltak.

Rákerestem, de a cikkben is arról volt szó, hogy ez szobai növény, pedig szándékosan úgy kerestem rá, hogy kerti aszparágusz.

Örülnék, ha valakinek lenne róla infója, hogy akkor ez most megél kint, vagy ez nem egyforma a bentivel, vagy mi is van. A magjait leszedtem, szívesen szaporítanám.

2019. szept. 21. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

télálló pl az a spárga, amit a zöldségesnél tudsz venni:

Asparagus officinalis

2019. szept. 21. 19:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van a kertben Isten tudja mióta aszparágusz, mert már így vettük öt éve a nyaralót. Nem tudom mi a neve, egészen fátyolszerű, már nagyjából 1,5-1,8 m-es bokor, szabadföldbe ültetve.
2019. szept. 21. 20:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Közben megtaláltam neked (szabadföldi aszparáguszként) és ezt adta ki évelőnek:

[link]

Úgy, hogy igaza van az 1-nek

Egyébként így néz ki:

[link]

2019. szept. 21. 20:15
 4/7 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm szépen!

Eltettem a magokat, tavasszal megpróbálkozok vele! :)

2019. szept. 22. 17:36
 5/7 anonim ***** válasza:

# 3

Ez két külön növény. Az első télálló, a második nem. (Ez a második régen népszerű szobanövény volt, mint "fátyolaszparágusz".)

De ahogy nem fagytűrő, úgy fagytűrő aszparáguszok is többen vannak. Pl. ez a nem fátyolos is fagytűrő:

[link]

2019. szept. 23. 16:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Amit azon az elgazosodott telken találtam, az tuti fagytűrő lesz! :D
2019. szept. 23. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi szívesen odaadnánk a miénket... Csak ki sem bírjuk szedni, akkora töve van.
2019. okt. 11. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!