Létezik bio Vegán palántaföld, ami trágya és műtrágyamentes?
Meg akarod enni, vagy miért legyen vegán??
A talaj nem csak arra való, hogy ne dőljön el a növény. A gyökerek tápanyagot vesznek fel belőle. Ha van benne. Ha nincs, akkor a növény nem növekszik. A palántaföldnek pont az a lényege, hogy fel van töltve tápanyaggal, hogy az első pár hétben elég legyen a magoncnak. Utána, persze, még kiültetés előtt tápoldatozni kell, mert olyan sok tápanyagot nem szoktak tartalmazni, hogy végig elég legyen a palántáknak.
A növényi tápoldatot is te keresed?
Nem érzed visszásnak, hogy növényeknek, növényekből készült tápoldatot akarsz adni? Kannibalizmusra kényszerítenéd őket?
Nem, azt nem én keresem....
Azért keresek ilyet mert konyhanövényt (bazsalikom, Oregánó, búzafű) akarok bent ültetni és nem szeretném a konyhában hogy trágyás föld legyen.(a virágokbak mindegy lenne, ott nem érdekelne) A műtrágya meg tudtommal nem tartalmaz annyi ásványi anyagot, meg a másik hogy mű. Úgy tudom, hogy a trágyát ki lehet váltani növényi Komposzttal. Ezért tettem fel a kérdést. Bio konyhanövényt szeretnék, ezért kell hogy a föld is bio legyen. Ennyi. Miért lenne ez elmebaj???
Kérdező!
Ha az ember soha nem jelent volna meg a Földön, a növények mind az állatok által trágyázott földben élnének.
Ez ugyanis a természet rendje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!