Az alábbi talajtakaró anyag létezik valami olcsóbb márkában?
Igen, fontos, hogy lebomló legyen.
Fingja sincs? Szerintem az alábbi videóban az ideális használatra látunk példát:
Tehát hermetikusan lezárod a földet ezzel a kafaccal, aztán teszel rá csírátlanított (halott!) virágföldet.
Szóval; Fingja nincs a talajéletről annak, aki ilyen szart használ.
Amit itt mutatsz, az megint csak egy emberközpontú játék. Neki legyen kényelmes, a többi a kutyát se érdekli.
Én nem szoktam linkelni, az igazamat bizonygatni. Elmondom, amit a kérdésről tudok, aztán, hogy ki mit kezd vele, az már az ő dolga. Most mégis megteszem, mert a szívemnek oly kedves témáról van szó.
A belinkelt videót ismerem. Tervezek is egy ilyen kertet megvalósítani. Nem ott, ahol a fenti anyagot felhasználnám.
Emberközpontú? Minden emberközpontú, amit az ember alkot.
Ez az anyag elnyomja a gyomokat, de a talajéletet nem öli meg. Felette kialakulhat a virágos rét. Közben az anyag lebomlik, tehát még táplálja is a talajt. Utána már a virágok nyomják el a gyomok nagy részét. Én ebben a folyamatban nem látok kivetnivalót. Egy virágos rét alá mégsem tehet az ember mélymulcsot.
Egyébként Iván is takargatta az elején kartonnal a kertjét a gyomok ellen.
Sokan sok mindennel betakarják időnként a földjüket. Legtöbbször nem lebomló anyagokkal. Nekik mit üzensz?
De mindentől függetlenül: Miért nem tud ezen az oldalon senki sem a kérdésre válaszolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!