Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan ültessek cserépbe...

Hogyan ültessek cserépbe játcint hagymát?

Figyelt kérdés
Van jópár kiásott hagymám, amit szeretnék egy esztétikus cserépben elültetve,( amit ugye most kéne) tavaszra ismerőseimnek ajándékba adni. Ha most elültetem hogyan gondozzam télen, ugyan úgy hagyjam kint, vagy vigyem a pincébe ablak alá?
2019. szept. 12. 06:40
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy sikerül értékelhető minőségre nevelni. Nehéz. Eleve nem is várható túl nagy virágzat.

Ültesd cserepekbe. Ne olyan apróba, mint amiben árulni szokták, mert te nem fogod naponta kezelgetni.

Folyamatosan tartsd nedvesen a földet. Nem sarasan, csak nedvesen, és nem a felszínnek kell nedvesnek lenni. Szabadban tartsd most is meg télen is, közvetlenül fal mellé téve, lehetőleg déli oldalra. Érdemes földbe süllyeszteni a cserepet, hogy biztosan ne fagyjanak meg a hagymák egy extra hideg esetén se. Télen se száradjanak ki.

Ha majd virágoztatni akarod őket, akkor vidd 15 fok körüli, nagyon világos, napos helyre. Szobában nagyon gyorsan megnyúlnak, csúnyák lesznek.

Az időzítés szerencsejáték, ez csak nagy odafigyeléssel, napi hőmérsékletigazítással sikerülhet biztosra.

Ezek a hagymák már nemigen fognak többet virágozni az életben.

2019. szept. 13. 06:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Régebbi a kérdés,de hátha jövőre is akarsz majd cserépbe ültetni.Nekem azt ajánlották,hogy ültetés után jól öntözzem meg és tegyem száraz,hűvös és sötét helyre és tavaszig hagyjam ott.A padlásra szoktam felvinni őket.Valamikor januárba szoktam világos helyre tenni ,hogy ne nyúljanak meg,ha meg már kicsit jobb idő van kirakom őket a teraszra.Ha pincébe leviszed az is jó meg ahogy előttem írták a földbe is beáshatod a cserepet.Nekem szépek szoktak lenni.Amiket a tescoba meg ilyen helyeken veszünk azoknak nincs nagy virága,de azért van nekik.
2019. okt. 12. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:
A száraz téli tartás is afelé viszi, hogy kicsi a virága. A kertben ilyenkor, októberben már van neki némi gyökere, a tél folyamán szépen begyökeresedik, márciusra már komplett gyökérzettel rendelkezik. Ha szárazon tartod télen, akkor nem tud gyökeresedni, így a kihajtás idején csak a hagyma anyagát tudja felhasználni, a frissen felvett anyagokat nem.
2019. okt. 13. 07:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Írtam,hogy ültetés után jól megöntözöm.Mondjuk a mi padlásunk eléggé huzatos,ezért néha megöntözöm őket.De szerintem egy nem huzatos helyen elég az ültetés utáni öntözés.A virág mérete meg szerintem nagyrészt azon múlik,hogy honnét van a hagyma.A rendelt hagymáimon hatalmas virágok voltak.
2019. okt. 13. 09:56
 5/5 anonim ***** válasza:

A kertbe kiültetve se mindegy, hogy szeptemberben vagy februárban ülteted ugyanazt. Sőt, kemény tél, végig átfagyott talaj esetén (amilyen 8-10 évente van), már az se mindegy, hogy szeptemberben vagy csak november végén.

Az egyszeri beöntözés kis cserépnél kitart 2-3 hétig, utána száraz a föld.

2019. okt. 13. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!