Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a kövirózsacserjémmel?

Mi lehet a kövirózsacserjémmel?

Figyelt kérdés
Nem rég, olyan 1-2 hónapja vettem egy kövirózsacserjét aminek a virágának a közepe zöld volt, most növeszteni kezdte a törzsét és az alsó leveleit ledobta, a közepe már szinte egyáltalán nem zöld. Ez az öntözés miatt lehet, vagy mert félárnyékban tartom? Baj ez egyáltalán neki? (Első ilyen fajta pozsgásom nem tudom még nagyon hogy mit szeret)

2019. júl. 25. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Elsőre nem értettem, mit írsz, mert az Aeoniumnak sárga a virága, és télen hozza. Ezek a levelek, amik a szár tetején vannak.

De hogy mi a problémád, azt még most se értem. Ha nem zöld, akkor milyen? A félárnyék mit takar? Valami bokor alatt van, és a lombon keresztül éri a fény?

Mutass pár fotót a növényről, egy képen a környezete is látszódjon. Feltöltöd valahová a netre (pl. Imgur), és ide linkeled.

2019. júl. 26. 08:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon sokat szenvedtem vele, mire megszülettek a végső helyei. Azért többes számban, mert minden évszakban máshova kell tennem, hogy szép legyen. Ha nem tetszik neki valami, elkezd bordósodni és kókadni az összes levele, kezdi ledobni őket, a szárai elgyengülnek. Itthon csak haldoklott, úgyhogy én bevittem a munkahelyemre a túlélés reményében.

Nyáron imádja a napfényt és a meleget, ezért kint van, többnyire a tűző napon és gyönyörű. Amikor kezd hűvösebb lenni, de még nincs fűtés és ősszel az irodát szereti. Szép világos, de nincs nagyon meleg. Télen viszont fűtés szezonban itt elájul, így ilyenkor a lépcsőház egyik ablakpárkányában van a helye, ahol rengeteg fényt kap, de hűvös van (16-18 fok maximum).

A sok vizet nem szereti, de a túl keveset sem.

Nekem sokkkk volt kitapasztalni egyébként azok után, hogy a normál kövirózsáim mennyire igénytelenek és milyen brutális mértékben szaporodnak különösebb gondozás nélkül. :D

2019. júl. 26. 11:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"azok után, hogy a normál kövirózsáim mennyire igénytelenek"

Mert hogy ennek nincs sok köze a kövirózsákhoz. :)

De amúgy ez is igénytelen, csak pár alapvető igénye van, mint a kövirózsáknak és más pozsgásoknak is. Nyáron nem lehetnek sötétben, télen nem lehetnek melegben, nem szabad agyonöntözni őket. A kövirózsákhoz képest csak két különbség van, nem bírják a fagyot, és kicsit kevésbé szárazságtűrők. Nálam idén tél végén tele volt virággal.

2019. júl. 27. 06:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos válaszokat! :)
2019. júl. 27. 17:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!