Patkány írtás, de mégis hogy?
Figyelt kérdés
Gipszkarton és födém közé befészkeltek a patkányok. Amivel próbálkoztam: méreg (granulátum, zselé, gabona átitatva). Hozzá se nyúltak. Csapda nem járt eredménnyel. Ragasztóba csak bogarak ragadtak bele. Udvar teljesen levan tisztítva nincs se farakás se más. Van macska bár még sose láttam semmit a szájába. Ki mit tud tanácsolni? Szakember mivel tud többet, ha hívnék?2019. máj. 7. 17:16
1/10 anonim válasza:
Szakembert hívni. Hogy mit tud többet, azt töle kérdezd meg, majd elmagyarázza, hogy amiket ö használ, azt miért nem használhatja akárki. (mert véletlen kiirtanád vele a fél falut)
2/10 anonim válasza:
Valószínű hogy azok nem patkányok,hanem más rágcsálók.Pl.pöle
3/10 A kérdező kommentje:
Az udvaron sajnos láttam az ürülékét, rákeresve a neten úgy láttam, hogy vándor patkányrol van szó. Ami nagyobb gond, hogy tegnap este már a rozettába kapart. Tehát lassan beakarnak jönni a házba. Mérget a teljes ház köré kiraktam csomagokba. Kb 1 méterenként. Sehol se nyúltak hozzá. Mit lehet meg megpróbálni?
2019. máj. 7. 17:52
4/10 anonim válasza:
Egy görényes patkányirtót lehet érdemes megkeresni. patkanyirtasgorennyel.hu pl egynek, de neten biztos találni másikat is.
5/10 anonim válasza:
Meg kéne nézni, hogy milyen élelmet talált ott, vagy a közelben, ami miatt éppen odafészkeltek. Az élelemforrását kellene megszüntetni. Se víz, se élelemforrás ne legyen a közelben, amihez hozzáférhet. Máskülönben ki nem füstölitek.
A méreggel a macskára vigyázzatok, és szóljatok a szomszédnak is, ha kutyája vagy macskája van, mert a patkány szanaszét hordja a mérget.
6/10 A kérdező kommentje:
Élelemforrás az jó kérdés. Nem tartunk haszonállatot. A szomszédok se. Aki legközelebb háziállatot tart legalább 10 házzal arébb lakik.Nincs termény tárolva. Nincs a környéken mezőgazdasági terület. Nincs dió és egyéb fa amit szeretnek. Eddig nem is volt nálunk rágcsáló. Most jelent meg és semmivel se tudjuk elkapni. Pedig nem tudom mit eszik, de eszik mert 2-3naponta ott az ürülék az udvaron a fal mellett. És kaparászik.
2019. máj. 7. 18:52
7/10 anonim válasza:
Nem lehet, hogy menyét, vagy nyest?
8/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Gyakorlatilag maga az állatot nem láttam soha. Csak az ürülékét. Az meg nem hasonlít a nyestére. 1.5-2cm hosszú hengeres ürülék. Kinézetre mint egy antibiotikum gyógyszerhez hasonlít az alakja. És elszórva láttam a ház falánál több helyen. Tehát nem egy csomóba.
2019. máj. 7. 20:24
9/10 anonim válasza:
Az símán lehet békaürülék is. Patkányok rá szoktak menni a méregre. Szerintem az nem patkány. A leírás alapján a környezet sem rájuk vall. Inkább a nyestre gyanakodnék. Elég gyakori.
10/10 anonim válasza:
Hát ez az, hogy azt írod "valamit" eszik. És biztos, hogy eszik, nem csak azért, mert ürít, hanem mert élőlény. Eszik is, és iszik is. Nyomozzátok ki, hogy mit eszik! Azt kell eltávolítani. Ha nem lesz mit ennie, odébb fog állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!