Egér távoltartása, írtása?
Egyáltalán hol jutnak be ilyen számban? Először azt kellene felderíteni és megszüntetni, mert a hideg miatt így folyamatosan lesznek, hiába irtod.
Vehetsz csapdákat, egér mérget, mindegyik kinyiffantja őket, de a lényeg fent van.... Riasztóba ne reménykedjél, mert az egér is alkalmazkodik, jobb a meleg és kaja is van.
a #2-es tökéletes megoldást javasolt. Amíg kutyáink voltak, sajnos egér is. a Kutyusok tavaly kimúltak, azóta a szomszédok macskái elpimaszodtak, és örökké itt bóklásznak Enni nem adunk nekik, de csoda történt...egérből még hírmondó sincs.
néhány éhes macska tökéletes megoldás. Ha eteted a macskokat, akkor lesz egér is.
semmiféle méreg, riasztó, csapda nem szükséges. A macskák ösztönből, sportból is megfogják az egereket.
Én is ezzel küzdöttem tavaly télen. A gyerekszobában voltak. Ez régi parasztház. Hiába tégla, a gyerekszobában a padló alatt döngölt agyag van. Valahogy bejutottak ott a falba alul és folyton a fal mentén rágták ki magukat, de csak abban a szobában. Már elsìrtam magam, mikor arra ébredtem, hogy megint rágja a falat és egyre közeledik.
Kiraktunk gyerekeknek nem hozzáférhető helyekre mérget. Egy ideig ették, de semmi nem történt, aztán mikor legutóbb kirágták magukat, a férjem felhergelte magát. Elhúztuk az összes bútort ès körbe púrhabozta az egész szobát jó vastagon, alá azokon a helyeken, ahol korábban kirágtak (volt 3 ilyen gócpont) jó sok mérget raktunk.
Hàt nem egy esztétikus megoldás, mindenhol púrhab van a fal mentén, nem kevés, de azóta nem hallottam felőlük KOPP-KOPP
Próbáltunk előtte humànusabb megoldásokat, de még egyet elkaptunk, jött helyette három. Csak a méreg vált be.
Nálunk a padláson szoktak közlekedni, szeptemberben kezdek 2 egérfogót kirakni az 1-2 naponta nézem és szépen elfogynak az egerek tél elejére már csak kicsi gyerek egér van a fogóban. ilyenkor meg már nincs is.
kolbászt rakunk a fogóba annak erős a szaga
Jól írják, riasztás kilátástalan.
Én a lecsapós egérfogót kedvelem, mert a kutya is megeszi néha az egereket, és nem szeretném, hogy a mérgezettet elkapja és megegye. Mióta a macska már elég nagy, azóta mondjuk egeret se láttam.
De a régi (üresen álló) örökölt vályogházban méreg van kirakva, konkrétan, a pépes fajta. A granulátumot csak ott eszik meg, ahol nagyon éheznek. Ebből a brodifakumról állítják, hogy sokkal hatásosabb hatóanyag, viszont nekem meg az a tapasztalatom, hogy nem szeretik annyira az egerek, mint a bromadiolont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!