Ágyipoloska 2-szer szakirtás után még van. Mit kéne máshogy csinálni, mosni, és egyedül túlélni a helyzetet, az újabb csípéseket, kialvatlanságot?
Anyum, messze él tőlünk, kórházból hozta haza októberben. Bár Anyu nálunk is járt karácsonykor, mi azóta sem találtunk (kopp-kopp-kopp) és minden nálunk lévő cuccát kimostuk, vagy rovarírtóztuk.
Nála panelban viszont nehezítő tényező, hogy felújításra készült volna és nagyon sok cucca már dobozolva volt, amit ki kellett bontani, lefújni. Ráadásul, majdnem plafonig érő szekrénysorai vannak. Sajna először maga probálta írtani, de sikertelenül. Rábeszéltem a szakemberekre, 2 szer voltak, elvileg mindig mindent lefujtak, a 2.nál már fulladozva jöttek ki a lakásból is a mesterek. Elmúlt 15 nap és megint jönnek a csemeték. Aludni sem hagyják anyámat, leülni sem tud. Egész nap csak mos, szárít, bujkál az emberek elől, naponta cseréli a teljes ruháit, ágyneműjét, heti kétszer szelektál és kidob cuccokat, de még rengeteg lefújt cucca van. Ha megengedett akkor naponta porszívózik, ágyat, padlót.
Ha sok a cucc, mit lehet velük kezdeni, hiszen "fertőzött"? Kidobni is alig meri, csak ürítés után a kuka aljára, mert fél, hogy a szemétledobóban kibontják és visszajönnek a bogarak. Tisztitóba sem tudná elcipelni, mert nincs a közelben, de nem is bírná. Nagyon fáradt, Én meg nem is merek átmenni hozzá, főleg mert messze is van és kisgyerek mellé nem merem bevállalni, hogy mit hozok haza tőle. De például a 100 m-re lakó barátnője sem mer átmenni hozzá.
Valamit nem jól csinál, de mit?
ALAPSZABÁLY!
MINDENT kidobni és elégetni!
Igen, a bútort is! És a falat átfesteni!
Nem vicc!
Dehogy kell kidobni mindent, nálunk is volt pár éve, a kedves szomszédnál hemzsegett és onnan jöttek át. Harmadik irtás után végleg eltűntek, a harmadik garanciális, ingyenes volt.
Amit mi tettünk, könyveket átlapoztam kád fölött, a 60 fokos mosást el nem bíró dolgokat gőztisztítóval fújtuk át, amit kimostan minden ment légmentesen záródó hatalmas zsákokba, csak a zsákból öltöztünk. A levetett ruha is azonnal zsákba ment mosásig. Nehéz kibírni, de nem szabad takarítani 2-3 hétig, mi még 3. héten is találtunk a lefújt ablakpárnyákon mindenféle kintől bejövő döglött rovarokat (katica, légy, stb), tehát a szer elég sokáig hatott.
Mivel a szekrények mögött is fújtak, az ágyat is lefújták kívül és belül, (bár ott érdekes módon nem volt egy sem), szegélyléceket, ajtó és ablak kereteket, így semmit nem kellett kidobni, de kellett a három irtás.
Én még hosszú ideig az utolsó irtás után Protect írtóval hetente fújogattam és zsákból öltöztem, egy iszonyat volt, de sikerült megszabadulni tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!