Elképzelhető, hogy kevesebb lesz az idén a poloska a hideg miatt?
Az előző télről azt is olvastam, hogy az elmúlt 100 év 3. leghidegebb tele volt, tavaly mégis sok volt a poloska.
A mostani tél meg különlegesen enyhe volt, csak most tavasszal volt egy kis hideg. Szóval én minden rovartól nagy inváziót várok.
Székesfehérvár és környékén tavaly is kevesebb volt, mint tavalyelőtt, akinek van esetleg csirkélye, azoknak ajánlom, én tavalyelőtt gyűjtöttem rengeteg ilyen rovart, ismerősöket rokonokat is megkértem rá, annyi volt, hogy még fagyasztani is tudtam belőlük, mivel a tyúkjaim nem ették meg, kipróbáltam, hogy a kiscsirkéknek előbb darabokban, majd ha nagyobbak lettek egészben bele tettem a kajájukba, így hogy azon nevelkedtek, megeszik minden gond nélkül. Elég kiengednem őket a kertbe kis odafigyeléssel, hogy ne a zöldségeket egyék, 15-30perc alatt szépen letisztítják tőle a paradicsomot, paprikát... persze nem minden zöldséghez lehet odaengedni őket.
De a házam falának réseiből is kicsípkedik őket... idén meg a télire kitett madáreleségbe is tettem belőlük, hátha a vadonélőket is rá lehet szoktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!