Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 1 ágyi poloska?
Sziasztok.
A sztori októberben kezdődött. A könyökömöm és környékén lettek rajtam csípések. Volt kisebb-nagyobb, gennyes is. Nézelődtem a neten, rájöttem, hogy ágyi poloskám lehet. Átkutattam az ágyat, de semmi.
Egyszer egy szép napon felfigyeltem arra, hogy az ágy háttámlájánál az agyag, amivel be van borítva, kicsi fekete pöttyös, csak pár db, nem volt feltűnő. Nézegettem, de gondoltam, hogy biztos már régi az ágy, és azért :D
Egyébként úgy szoktam aludni, hogy a karom a fejem alatt van. Azért volt a könyék körül a csípés, mert a lusta féreg csak odáig volt hajlandó elmászni.
Egy este fél 12 körül értem haza. Neteztem, majd feküdtem volna le és először az tűnt fel, hogy a pár fekete pöttyből rengeteg lett és ott volt valami fekete bogárféle is! Az ágy támláján van egy kis mélyedés (dísz) és ott telepedett le.
Azonnal lehúztam a wc-n, lemostam a kakát, átnéztem az ágyat, átcseréltem mindent. Nagytakarítást nem csináltam, hisz éjjel volt. Másnap átnéztem mindent, de nem volt több.
Azóta sincs rajtam csípés és nem találtam nyomot. Akkor csak ez az 1 volt?
Mert az olvastam, hogy ahol 1 van ott több is van. Már csak azért is, mert gyorsan szaporodik. És hogy hónapokig kibírja kaja nélkül.
Szerintetek?
Szerintem valami más bogár lehetett mert az ágyi poloska ha megjelenik ott rengeteg lesz rövid idő alatt.
A színe barna ès nem fekete.Nappal nehéz felfedezni mert rejtőzködő. Egy tv műsorban a pasas úgy vizsgàlta àt az ágyat, hogy a matrac szélén a varrásoknál széthajtotta az anyagot és végig ott voltak a kis vérfolt pöttyek és az apró ürülèkük.
Ott úgy írtották, hogy nem használtak vegyszert, hanem hermetikusan lezárták a szobát és felfűtötték a helyiséget 55C° fölé x időre.
Ezt a magas hőt nem bírják így bárhoļ vannak elpusztulnak.
Lehet, hogy sötétbarna volt. Annyira nem nézegettem, mert undorodtam tőle!
Arra gondoltam, hogy valahonnan hazahozhattam. Más ötletem nincs. Mondjuk így is volt kb. 2 hét, mire felfedeztem, de ezek szerint nem szaporodott.
Nappal nem is láttam, szerintem feltűnt volna. Akkor éjjel vettem észre, amikor később értem haza. Biztos már várt, hogy hol a vacsi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!